Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Με απεργία διαρκείας απειλεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ – Σήμερα οι τελικές αποφάσεις

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Με απεργία διαρκείας αν περάσουν αλλαγές στο ασφαλιστικό ή αν επιχειρηθεί περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ απειλεί η ΓΕΝΟΠ.

Σε ομιλία του στη συγκέντρωση των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος προειδοποίησε με απεργία διαρκείας σε περίπτωση που ανατραπεί το ασφαλιστικό καθεστώς, επιχειρηθεί περαιτέρω μετοχοποίηση ή πώληση περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ. 

Αποκλεισμένη η είσοδος του υπουργείου - ΦΩΤΟ NEWSIT
Αυτο θα πει χιούμορ! - ΦΩΤΟ NEWSIT

Το μέλλον των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά κρίνεται σήμερα στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
 
ΦΩΤΟ NEWSIT

Χθες το απόγευμα οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ συγκεντρώθηκαν μπροστά στα κεντρικά της επιχείρησης και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Όταν έφτασαν εκεί, ύψωσαν μπροστά από το υπουργείο ένα τεράστιο πανό με τα αιτήματά τους, ενώ ζήτησαν να κατέβει να τους συναντήσει ο υπουργός και απείλησαν να μείνουν έξω από το υπουργείο για όσο χρειαστεί.  

ΦΩΤΟ NEWSIT

Τελικά, αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών ανέβηκε στο υπουργείο και είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Ηλία Πλασκοβίτη, στον οποίο εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.
Από αργά χθες βράδυ, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ.

Φορτηγά έχουν κλείσει το δρόμο μπροστά από τα κεντρικά της ΔΕΗ - ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι εργαζόμενοι έχουν αναρτήσει δύο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου: το πρώτο αναφέρεται στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά με το σύνθημα “Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε” και το δεύτερο στην απαγόρευση των προσλήψεων στη ΔΕΗ, παρά το γεγονός, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος, ότι η επιχείρηση δαπανά περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ ετησίως για υπερωρίες. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε