Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Με ελικόπτερο θα μεταφερθεί ο Εφραίμ στη φυλακή;- Οι έλληνες δικαστές “κόβουν τα χέρια” σε όσους “προστατεύουν” τον ηγούμενο

– Στις 4 το απόγευμα λήγει η προθεσμία για να παραδοθεί
– Παρασκηνιακό όργιο: Πούτιν, ρωσική εκκλησία, έλληνες ιερείς και πολιτικοί τον “καλύπτουν”
– Ατυχή χακατηρίζει την παρέμβαση απο ξένη χώρα ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
– Συνεχής ενημέρωση απο το Newsit για το θρίλερ του Αγίου ‘Ορους

Φρουρούμενος στο κελί του παραμένει ο ηγούμενος Εφραίμ ενώ στις 4 το απόγευμα λήγει η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε το συμβούλιο εφετών και σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως να μεταφερθεί και με ελικόπτερο στις φυλακές.

Ο κ. Εφραίμ φέρεται να έχει δηλώσει σε συνεργάτες του ότι “είμαι μοναχός και πρέπει να παραδοθώ στη Δικαιοσύνη”, αλλά ότι “δεν λυπάμαι για τον εαυτό μου αλλά γι’αυτούς που έστησαν αυτή τη σκευωρία”, σύμφωνα με blog φίλων της Μονής Βατοπεδίου.

Οι εξελίξεις αναμένεται να τεθούν στο στόχαστρο της Ιεράς Κοινότητας, στην τακτική της συνεδρίαση.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χ. Αθανασίου κρατάει απαστάσεις απο την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αλλά κατακεραυνώνει και όσους παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ οι αντιδράσεις στη Ρωσία κλιμακώνονται. Εκτενείς αναφορές γίνονται από τα κρατικά κανάλια, τα οποία μάλιστα συνδέουν την προφυλάκιση του ηγούμενου με τη πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα και τα προσκυνήματα που οργανώθηκαν για την Τίμια Ζώνη.

Ο ηγούμενος Εφραίμ στήριξε τον Βλ. Πούτιν στην προεκλογική του μάχη και εκείνος που θέλει και τον έλεγχο του Αγίου Ορους του το ανταποδίδει.

Το ρωσικό ίδρυμα του Απόστολου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου εξέφρασε τη “βαθιά ανησυχία” για την απόφαση του συμβουλίου εφετών για προφυλάκιση του ηγουμένου . Το ρωσικό Ίδρυμα, έχει μεγάλη επιρροή στα εκκλησιαστικά «γίγνεσθαι» της Ρωσίας, και επικεφαλής του είναι ο προσωπικός φίλος του Πούτιν και πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντίμιρ Γιακούνιν ο οποίος έκανε ανοικτά λόγο για πολιτική παρέμβαση στο θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Διαβάστε
Για σκευωρία μιλά ο Εφραίμ – “Σε δύο-τρεις μέρες θα μπορεί να μετακινηθεί” λέει ο γιατρός που τον εξέτασε

Στο σπίτι του Πούτιν ο Εφραίμ! – Δείτε το βίντεο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε