Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Με Έλληνα σημαιοφόρο ανοίγει το Μουντιάλ!

Ο 16χρονος Γιώργος Τουρλιαδης στην Ν.Αφρική. ΦΩΤΟ "To Βήμα"
Ο 16χρονος Γιώργος Τουρλιαδης στην Ν.Αφρική. ΦΩΤΟ "To Βήμα"
Είναι 16 ετών. Κατάγεται από την Θράκη και θα είναι ένας από τους σημαιοφόρους της τελετής έναρξης.

 

Ούτε αθλητής ούτε προπονητής ή άλλος παράγων του ποδοσφαίρου δεν έμελλε να είναι ο πρώτος Ελληνας που θα παρελάσει το απόγευμα μέσα στο κατάμεστο «Σόκερ Σίτι» υπό το βλέμμα 97.000 θεατών.
 
Χάρη στα παιχνίδια της μοίρας ή καλύτερα του…Ρlaystation, η τιμή έλαχε στον 16χρονο Γιώργο Τουρλιάδη από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος δήλωσε συμμετοχή «έτσι, για πλάκα» σε διεθνή διαγωνισμό του δημοφιλούς ηλεκτρονικού παιχνιδιού της Sony και με έκπληξη είδε τον εαυτό του να κερδίζει τη θέση του σημαιοφόρου στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ.
 
«Σκεφτείτε ότι από ολόκληρη την Ευρώπη θα κληρωνόταν μονάχα ένας σημαιοφόρος. Τι πιθανότητες είχα να κερδίσω;» είπε στο «Βήμα» μέσω τηλεφώνου από το μακρινό Γιοχάνεσμπουργκ. Και όμως, ενάντια στα προγνωστικά ο Γιώργος έλαβε ένα email πριν από τρεις μήνες, μέσω του οποίου η εταιρεία τον ενημέρωνε ότι ήταν ένας από τους τυχερούς εφήβους που θα παρελάσουν στο χορτάρι του διάσημου γηπέδου φέροντας τις σημαίες της FΙFΑ.
 
Για έναν νέο που μεγαλώνει (όπως η συντριπτική πλειονότητα των συνομηλίκων του) παρακολουθώντας με λατρεία τους ποδοσφαιρικούς αστέρες η μεγαλύτερη συγκίνηση δεν είναι τόσο η ίδια η παρέλαση όσο η εγγύτητα με το «όνειρο». «Αυτό που με ενθουσιάζει είναι ότι πριν αρχίσει η εκδήλωση θα είμαστε στα αποδυτήρια με τους αθλητές- ίσως καταφέρω να γνωρίσω και κάποιους από αυτούς. Φυσικά όλοι οι φίλοι μου δεν μου έχουν παραγγείλει δώρα αλλά… αυτόγραφα» λέει ο Γιώργος.
 
Άλλωστε μετά την παρέλαση ο 16χρονος θα ενωθεί με τους υπόλοιπους φιλάθλους για να παρακολουθήσει τον εναρκτήριο αγώνα ανάμεσα στη Νότια Αφρική και στο Μεξικό, υποστηρίζοντας (φυσικά) τη Νότια Αφρική «όχι μόνο γιατί είναι υπέροχη χώρα αλλά και επειδή έχει πολύ καλούς παίκτες. Άλλωστε τους χρωστάω την ευκαιρία που μου δώσανε να ζήσω αυτές τις μοναδικές εμπειρίες» προσθέτει.
 
Ωστόσο (μέσα στον πανζουρλισμό που επικρατεί) οι ανησυχίες για την εγκληματικότητα φαντάζουν ανυπόστατες απειλές στα ενθουσιώδη εφηβικά μάτια: «Υπάρχει τόσο κέφι, τόσες πλάκες, χοροί, τραγούδια! Είναι αδύνατο να φανταστείς ότι κάτι κακό μπορεί να συμβεί» λέει ο Γιώργος.
 

Διαβάστε επίσης:

“Καραβάνια” Ελλήνων στη Νότιο Αφρική

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε