Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Με λαδάκι της ελληνίδας γιαγιάς κάνει μια περιουσία!

Το παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποιούσε η γιαγιά της για να θεραπεύει το δέρμα αλλά και ασθένειά της οδήγησε μια Ελληνίδα να παρασκευάσει χειροποίητα καλλυντικά που κερδίζουν έδαφος στην Αυστραλία.
Όπως γράφει ο «Νέος Κόσμος» έτσι, από το ελαιόλαδο της Ελληνίδας γιαγιάς, ξεκίνησε η σειρά «χειροποίητων» καλλυντικών, «Skin Crusaders», της Αναστασίας Λαμπαδαρίδη.
 
Η ομογενής διαπίστωσε πως οι γνώσεις και τα «επιδερμικά» γιατροσόφια της γιαγιάς της, δεν ήταν τυχαία. Είχαν τις ρίζες τους σε αρχαίες συνταγές κάτι που η Αναστασία διαπίστωσε ψάχνοντας σε αρχαία κείμενα αλλά και λαϊκές παραδόσεις τα οποία ερεύνησε και μελέτησε για πάνω από τέσσερα χρόνια.
 
Τα καλλυντικά -τρία στο σύνολο- υπόσχονται να επαναφέρουν την φρεσκάδα της φύσης σε κάθε επιδερμίδα και στηρίζονται σε φυσικά προϊόντα χωρίς ίχνος χημικών, όπως λέει η Αναστασία.
 
Η ομογενής είπε στο «Νέο Κόσμο»: «Η γιαγιά μου και είμαι σίγουρη πολλές γυναίκες της εποχής της δεν γνώριζαν από καλλυντικά και δεν είχαν πρόσβαση σε χημικά. Και δεν είναι μόνο οι γυναίκες της γενιάς της αλλά και οι προγενέστερες γενιές που είχαν το ελαιόλαδο, φάρμακο και καλλυντικό. Αυτή η εμμονή, αυτή η πίστη στο ελαιόλαδο για χιλιάδες χρόνια, δεν είναι τυχαία. Είναι μία σοφία που εμείς οι νεότεροι, η γενιά του μάρκετινγκ και των χημικών την ξεχάσαμε. Δημιούργησα αυτά τα καλλυντικά με βάση την φιλοσοφία: ”το λιγότερο είναι καλύτερο, το απλό, πιο ωφέλιμο”, και όσο περνά ο καιρός διαπιστώνω ότι αυτή η αρχή είναι η σωστή».
 
Τα προϊόντα της Αναστασίας ήδη βρίσκονται σε κάποια καταστήματα της Μελβούρνης και άλλων πόλεων της Αυστραλίας, η κύρια διάθεσή τους όμως γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε