Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Με μικροαλλαγές προσπαθούν να μειώσουν τις αντιδράσεις στο ασφαλιστικό

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

– Αλλαγές για να κερδίσει τις εντυπώσεις την τελευταία στιγμή
– Τι θα πεί ο πρωθυπουργός την Τετάρτη στη Βουλή

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενόψει της κρίσιμης κοινοβουλευτικής μάχης που ξεκινά την Τρίτη για την ψήφιση του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει την Τετάρτη στη Βουλή, σε συνεργασία και με τους αρμόδιους υπουργούς, επεξεργάζεται διορθωτικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής, ώστε να “μαλακώσει” τις ρυθμίσεις. Οι κινήσεις αυτές δεν θα αλλάζουν την ουσία του πολύ σκληρού ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αλλά θα έχουν σκοπό τη δημιουργία κάποιων, έστω και λίγων, θετικών εντυπώσεων της τελευταίας στιγμής.

Αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει ο πρωθυπουργός είναι, μέσα απο κινήσεις που ενδεχομένως να έχουν και επικοινωνιακό χαρακτήρα, να πείσει το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος για το κοινωνικό προφίλ της Κυβέρνησης, αλλα και την ανάγκη να υπάρξουν ριζικές αλλαγές. Ο Γ. Παπανδρέου, με αυτά που θα πει την Τετάρτη θα επιχειρήσει επίσης να αμφισβητήσει την στρατηγική εξόδου απο το μνημόνιο που προτάσσει η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς και ταυτόχρονα να αμβλύνει τις αντιδράσεις της κοινωνίας και των συνδικαλιστών, οι οποίοι την Πέμπτη -ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού- πραγματοποιούν νέα γενική απεργία.

Ένα πρώτο στίγμα των προθέσεών του το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός λίγες ώρες πρίν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή, με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, όπου έκανε λόγο για “ψήφο ευθύνης”, στέλνοντας έτσι μήνυμα και προς τους βουλευτές του κόμματος, να μην καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς θέμα κομματικής πειθαρχείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Γ. Παπανδρέου: ‘Οποιος δεν ψηφίσει το ασφαλιστικό διαγράφεται, αλλά δεν θα κάνω πρόωρες εκλογές
Λοβέρδος: Παραίτηση για το ασφαλιστικό θα ήταν λιποταξία
Η αδιευκρίνιστη ψήφος πρώτη δύναμη στις εκλογές
Νέα 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για τις 8 Ιουλίου
Στη Βουλή το Ασφαλιστικό για τις συντάξεις στο Δημόσιο
Λίφτινγκ στα όρια ηλικία για τις συντάξεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε