Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Με προσωπικό ασφαλείας και σήμερα τα νοσοκομεία της Αθήνας

Με προσωπικό ασφαλείας και σήμερα τα νοσοκομεία της Αθήνας

Ποιά νοσοκομεία θα υπολειτουργούν. Προβλήματα διαπιστώνει το Newsit. Ακαρπη η συνάντηση με την υπουργό Υγείας.

 

Σε επίσχεση εργασίας αποφάσισαν να προχωρήσουν οι γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας αφού δεν τους έχουν καταβληθεί οι χρωστούμενες εφημερίες από τον Δεκέμβριο του 2009.

Συγκεκριμένα και σήμερα με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν ο Ευαγγελισμός, το Λαϊκό, το Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαϊα Κυριακού, το Γενικό Κρατικό Αθηνών, το Σπηλιοπούλειο, ο Ερυθρός Σταυρός και το Σωτηρία.

Τι λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί

Οπως δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Στάθης Τσούκαλος, δεν υπάρχει άλλη λύση παρά η συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, μετά και την άκαρπη συνάντηση με την υπουργό Υγείας. Η κα Ξενογιαννακοπούλου ξεκαθάρισε στους νοσοκομειακούς γιατρούς οτι δεν υπάρχουν χρήματα για τις εφημερίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ κ. Στάθη Τσούκαλο εκτός από τα χρωστούμενα για τις εφημερίες, η κυβέρνηση μείωσε και το ποσό που διατίθεται για τις εφημερίες από τον προϋπολογισμό κατά 27% γεγονός που δείχνει ότι  για το 2010 δεν θα υπάρχουν χρήματα για την πληρωμή.

Όπως καταγγέλλουν το νέο σύστημα για περικοπές στις υπερωρίες δεν επιτρέπει σε έναν γιατρό που είχε εφημερία σήμερα να είναι αύριο στο πόστο του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2009 διατέθηκαν 460 εκατομμύρια ευρώ για αμοιβή εφημεριών ενώ το 2010 το ποσό φτάνει στα 358 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τον Ηλία Σιώρα, πρόεδρο των γιατρών του Ευαγγελισμού.

Ο κ. Σιώρας, μιλώντας στο Newsit  ανέφερε πως σήμερα Τρίτη θα συγκεντρωθούν στα επείγοντα για να διαμαρτυρηθούν ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε πορείες.

Το ίδιο λέει και ο Μαρίνος Τσουρούλας, γραμματέας την ΕΙΝΑΠ ο οποίος μιλώντας στo Newsit δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις αναμένονται να είναι σκληρές και θα επεκταθούν και σε νοσοκομεία της επαρχίας.

‘Όσον αφορά τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με  τον κ. Τσούκαλο έχουν αρχίσει και μαζεύονται υπογραφές για να προχωρήσουν και εκεί οι γιατροί σε επίσχεση.

Μόνο επείγοντα περιστατικά θα εξετάζουν οι γιατροί και στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Γρεβενών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε