Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Με βροχές και καταιγίδες η επιστροφή των εκδρομέων

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
, (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Με άστατο καιρό έγινε η επιστροφή όσων “απέδρασαν” για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Συννεφιά και βροχές θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα.
Αναλυτικά ο καιρός:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. οι άνεμοι θα πνέουν 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο από 8 έως 25 βαθμούς ενω στη δυτική Μακεδονία δε θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κέλσιου.

 Στα νησιά του Ιονίου, την  Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ηπειρο και τη δυτική Στέρεα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 11 έως 25 βαθμούς.

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την  ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα νότια 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κέλσιου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσιου. 

Στα  Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα  προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κέλσιου. 

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα βροχής η καταιγίδας στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι  3 με 5 μποφόρ από το βράδυ βορειοδυτικοί.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 11 έως 23 βαθμούς Κέλσιου.

Την Τρίτη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα νότια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά των υπόλοιπων περιοχών θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Τετάρτη στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-5 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μμεταβολή.

Την Πέμπτη στην ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 και αργότερα τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει σε όλη τη χώρα.    

Για την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε