Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά τώρα στον Κάλαμο Αττικής!

Μεγάλη φωτιά τώρα στον Κάλαμο Αττικής!

Η φωτιά ξέσπασε στις 15:50 στην περιοχή Αγία Κυριακή, που βρίσκεται ανάμεσα στον Κάλαμο και το Καπανδρίτι.

Η φωτιά καίει δασική έκταση και αυτήν την ώρα επιχειρούν συνολικά 44 πυροσβέστες με περισσότερα από 10 οχήματα. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 2 αεροσκάφη κιένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή. Στην περιοχή βρίσκεται και μία κατασκήνωση η οποία επίσης δεν απειλείται!

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωροπόυ, κ. Χρήστος Νικολάου, μιλώντας στο Newsit δήλωσε πως επί του παρόντος δεν απειλούνται οικισμοί. Επίσης διευκρινίζει σχετικά με την κατασκήνωση, πως πρόκειται για μια παλιά κατασκήνωση του ΙΚΑ η οποία δε λειτουργεί αυτήν την περίοδο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το δάσος είχε καεί και τώρα μόλις έιχε αναγεννηθεί.

Ο αντιδήμαρχος Ωροπού, κ. Δημήτρης Βλάχος, τονίζει στο Newsit πως το βασικό πρόβλημα είναι το γεγονός πως η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο και δεν είναι εύκολη η προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην κατάσβεση συμμετέχουν και μικρά πυροσβεστικά οχήματα του δήμου αλλά και υδροφόρες γειτονικών δήμων, όπως της Κηφισιάς. Ο ίδιος μέσω του Newsit κάνει έκκληση στους οδηγούς που κατευθύνονται προς την περιοχή να μην χρησιμοποιούν το δρόμο Καπανδριτίου – Καλάμου αλλά να πηγαίνουν από το Μαρκόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εύβοια: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Ιστιαία – Στάχτη 500 στρέμματα δάσους!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε