Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μειώνεται η ποινή του πλοιάρχου του “Σάμινα”

Μειώνεται η ποινή του πλοιάρχου του “Σάμινα”

Μειώθηκε στον Α.Π. η ποινή του πλοιάρχου του “Σάμινα” καθώς απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια.

 

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, αποφάσισε την ελάττωση της ποινής του πλοιάρχου του «Εξπρές Σάμινα» Β. Γιαννάκη. Το «Εξπρές Σάμινα» στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 βυθίστηκε έξω από το λιμάνι της Πάρου και έχασαν τη ζωή τους 80 επιβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι για το «Εξπρές Σάμινα» από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά έχει καταδικαστεί ο πλοίαρχος Β. Γιαννακής σε κάθειρξη 12 ετών και έχει ήδη αποφυλακιστεί.

Η Ολομέλεια έκανε δεκτή την εισήγηση του αντεισαγγελέα Α.Π., Αθ. Κονταξή, και απήλλαξε τον Β. Γιαννάκη από το σκέλος της κατηγορίας που αφορά τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και των σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Α.Π. έκρινε ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της διατάραξης της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας και για το λόγο αυτό τον απήλλαξε από την πρώτη κατηγορία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε