Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Μειώσεις 10% ως 40% στο εφάπαξ … αναδρομικά!

Μειώσεις 10% ως 40% στο εφάπαξ … αναδρομικά!

Μέχρι το… κόκαλο θα φτάσει το μαχαίρι στο εφάπαξ σε κάποια ασφαλιστικά Ταμεία. Οι μειώσεις θα είναι δραματικές καθώς τα Ταμεία αυτά είναι στο κόκκινο και ουσιαστικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν ενώ και το Κράτος είναι σε αδυναμία να τα στηρίξει.

Ουσιαστικά οι περικοπές θα γίνουν σε 21 Ταμεία του Δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και αναδρομικές από 1/1/2012!

Βασικό επιχείρημα είναι πως οι εισφορές των ασφαλισμένων σε σχέση με το εφάπαξ που λαμβάνουν υπολείπονται σε ποσοστό άνω του 80% και έτσι επιβάλλεται να γίνουν οι μειώσεις για να διορθωθεί η στρέβλωση αυτή.

Το ύψος των περικοπών θα καθοριστεί ανά ταμείο. Για παράδειγμα σε ό,τι αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους οι μειώσεις που αναμένονται θα κυμανθούν από 15% ως και 22%.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο εφάπαξ να λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν εργαστεί τουλάχιστον 25 έτη, ενώ όσοι έχουν εργαστεί από 12 ως και 25 έτη να λαμβάνουν αντί εφάπαξ τις εισφορές που έχουν καταβάλει εντόκως.
Επιστροφή των εισφορών εξετάζεται και για όσους έχουν εργαστεί από 6 ως και 12 χρόνια, αλλά άτοκα και σε ποσοστό 70%.

Για την ενίσχυση των ταμείων δεν αποκλείεται και νέα έκτακτη εισφορά.

Διαβάστε επίσης:
Έρχονται οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις – Επιδόματα τέλος, μένουν μόνο δύο

Βρήκε η κυβέρνηση τα 5,7 δισ και λείπουν άλλα 6 δισ. ευρώ – Θρίλερ με το ενδεχόμενο νέων οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε