Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μειώσεις μισθών έως 6,7% για 800.000 εργαζόμενους στο εμπόριο

Μειώσεις μισθών έως 6,7% για 800.000 εργαζόμενους στο εμπόριο

Έκλεισε η συμφωνία για την υπογραφή της μεγαλύτερης κλαδικής σύμβασης στη χώρα μας που δεν είναι άλλη από αυτή που αφορά τους εργαζόμενους στο εμπόριο.

Η κλαδική σύμβαση αφορά περίπου 800.000 υπαλλήλους και προβλέπει μειώσεις στους μισθούς κατά 6,7% σε σχέση με τη Συλλογική Σύμβαση του 2009. Αυτό σημαίνει ότι ο βασικός μισθός θα “πέσει” στα 860 ευρώ από 918 που ήταν μέχρι τώρα. Η διάρκεια της Σύμβασης είναι ένας χρόνος και ξεκινάει να τηρείται από 1η Αυγούστου.

Στη νέα κλαδική σύμβαση, διατηρούνται όλα ανεξαιρέτως τα επιδόματα, οι παροχές και οι θεσμικές ρυθμίσεις όλων των προηγουμένων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και όλα τα μισθολογικά κλιμάκια προϋπηρεσίας.

Κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), εξουσιοδότησε με μεγάλη πλειοψηφία τη Διοίκηση, να προχωρήσει στην τελική διαπραγμάτευση και την υπογραφή της συμφωνίας.

Πρόκειται, για την ευνοϊκότερη για τους εργαζομένους συλλογική σύμβαση που υπογράφεται μετά την υπογραφή του 2ου Μνημονίου και τη ψήφιση του νέου νόμου για τα εργασιακά, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι κλαδικές συμβάσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των νοσηλευτών που υπογράφηκαν πρόσφατα, προβλέπουν μειώσεις της τάξεως του 15%, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, το 10% του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα έχει δει τις αποδοχές του να μειώνονται τους τελευταίους μήνες, τουλάχιστον κατά 23,7%, μέσω νέων επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων.

Δείτε το βίντεο 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Στα 860 ευρώ ο κατώτατος μισθός για τους εμποροϋπαλλήλους

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε