Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μειώσεις στα πρόστιμα για τα “φτωχά” αυθαίρετα προανήγγειλε ο Παπακωνσταντίνου

Έκανε λόγο για μείωση των προστίμων σε περιοχές με χαμηλές αντικειμενικές αξίες και για χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και αύξηση των προστίμων όπου έχουν γίνει μεγάλες αυθαιρεσίες.

Σε περιοχές με ακριβότερες αντικειμενικές αξίες, στις οποίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, «οι άνθρωποι έχουν αυθαιρετήσει, όχι επειδή υπήρχε κάποια ανάγκη, αλλά επειδή το επέλεξαν», τα πρόστιμα θα αυξηθούν. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να λάβει το ΙΚΑ και άλλα ασφαλιστικά ταμεία ένα τμήμα των εισπράξεων από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Την Πέμπτη γίνεται συζήτηση, σε δεύτερη ανάγνωση, του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή και την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση και λειτουργία, σε ιδιώτες, των τεσσάρων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων σε Φυλή, Ανω Λιόσια, Κερατέα και Γραμματικό, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για έργο με έντονη αναπτυξιακή διάσταση.

Είπε ακόμη ότι θα γίνει διάλογος με τους φορείς της Κερατέας, τονίζοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις, αλλά προειδοποίησε ότι οι υπάρχουσες υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων φθάνουν σε επίπεδα κορεσμού.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου στήριξε πλήρως τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου στο ζήτημα της συμφωνίας με τη Φινλανδία.

«Δεν ήταν λάθος η διαπραγμάτευση με τη Φινλανδία. Η απόφαση της 21ης Ιουλίου ήταν σταθμός για την Ελλάδα, αλλά το θέμα πρέπει να διευθετηθεί. Η διμερής συμφωνία τελεί υπό την έγκριση όλων των υπολοίπων μελών. Για το καλό της Ευρώπης και της Ελλάδας, η συμφωνία θα πρέπει να προχωρήσει», παρατήρησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα βόμβα στα αυθαίρετα – Το ΙΚΑ θα διεκδικήσει εισφορές

Κρυφά χαράτσια στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα – Ελλάδα

“Νομιμοποιούνται” και τα αυθαίρετα μετά τον Ιούλιο του 2009;

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε