Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Μείωση στις τιμές φαρμάκων μέχρι και 25%

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την Τετάρτη μετά το Πάσχα θα συνεδριάσει η…

Επιτροπή Τιμών και Φαρμάκων του υπουργείου Οικονομίας και να προχωρήσει στην έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων.

 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, με το νέο τρόπο τιμολόγησης που προβλέπει η αγορανομική διάταξη που εκδόθηκε τη Μ.Τετάρτη και θα ισχύσει από αύριο, θα επέλθει μείωση της τιμής κατά περίπου 25%.

Το όφελος από την μείωση της ιδιωτικής φαρμακευτικής δαπάνης και των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 1,4 δισ. ευρώ το χρόνο.

 

Η αγορανομική διάταξη που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας αλλάζει, δραστικά, σε σχέση με το παρελθόν το νομοθετικό πλαίσιο τιμολόγησης και αξιοποιεί τη διαφάνεια στη διαδικασία προσδιορισμού τιμών των φαρμακευτικών προϊόντων μέσω της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Τιμών Φαρμάκου αντί της προσκόμισης των τιμών από τις φαρμακοβιομηχανίες, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

 

Η τιμολόγηση γίνεται με βάση τις 3 χαμηλότερες τιμές των χωρών της ΕΕ που εκδίδουν και ανακοινώνουν επίσημα στοιχεία, ενώ οι τιμές όλων των φαρμακευτικών προϊόντων επανεξετάζονται και ανατιμολογούνται από την υπηρεσία τρεις φορές το χρόνο. Οι χώρες για τις οποίες υφίστανται επίσημα στοιχεία ανακοινώνονται στο πρώτο δελτίο κάθε έτους.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε