Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μειώθηκε κατά 36,5 % το έλλειμμα – Κάτω από τον στόχο η αύξηση των εσόδων

Ικανοποίηση στο υπουργείο οικονομικών που εκτιμά πως τα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2010 δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός των συνολικών δημοσιονομικών στόχων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το έλλειμμα μειώθηκε κατά 36,5% σε σχέση με το 2009 έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 33,2% ενώ μειωμένες κατά 9% εμφανίζονται οι δαπάνες έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 7,5%.
 
Ο προβληματισμός όμως του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αφορά στα έσοδα όπου η αύξηση τους είναι 5,5% ενώ ο στόχος που είχε τεθεί ήταν στο 6%.
 
Τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά περίπου 7%. Τα καθαρά έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 5,5% έναντι ετήσιου στόχου 6%, ενώ τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αυξήθηκαν κατά 50,2% έναντι ετήσιου στόχου αύξησης κατά 41,7%.
 
Από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού και όχι στο σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, που αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε