Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μέρα κλειδί για τους μετανάστες της Υπατίας η σημερινή

ΩΡΑ 11.30 ΥΠΑΤΙΑ

Μέρα σημαντικών εξελίξεων για τους μετανάστες που φιλοξενούνται στην Υπατία αναμένεται να είναι η σημερινή καθώς είμαστε εν ανομονή της απόφασης τους απέναντι στην κυβερνητική πρόταση.

Σε επικοινωνία που είχαν την Τρίτη στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών με τους εκπροσώπους των μεταναστών κατέστη σαφές πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο μαζικής νομιμοποίησης ή χορήγησης στους απεργούς πείνας άδειας για ανθρωπιστικούς λόγους που παρουσιαζόταν ως κυρίαρχο αίτημα των μεταναστών.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση επανέλαβε την πρόταση για υπαγωγή των µεταναστών σε καθεστώς υπό ανοχή για έξι µήνες, µε δυνατότητα ανανέωσης, όπως είχε κατατεθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Γ.Ραγκούση στη συνάντηση της περασµένης Παρασκευής, ενώ έγινε δεκτό και το αίτηµα να µπορούν να ταξιδεύουν στις χώρες καταγωγής τους. Κατά τη συνάντηση, οι µετανάστες είχαν ζητήσει να εξεταστεί η δυνατότητα αυτή και η κυβέρνηση δηλώνει θετική ώστε σε περίπτωση που συντρέχουν ανθρωπιστικές ανάγκες – αναφερόταν για παράδειγµα ο θάνατος κάποιου συγγενούς τους – να µεταβαίνουν στις πατρίδες τους και να επιστρέφουν χωρίς πρόβληµα στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε πως οι μετανάστες διανύουν της 44η ημέρα απεργίας πείνας και το χθεσινό βράδυ, – το δεύτερο της κακοκαιριας, – ήταν εξαιρετικά δύσκολο για εκείνους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε