Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέρα… κόλαση για τους πολίτες – Δεν κινείται τίποτα εκτός από… διαδηλωτές – Ποιοι απεργούν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Δεύτερη μέρα χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ – Κινείται μόνο ο προαστιακός
– Απεργούν και τα ταξί – Στις 10:00 η συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ
– Χωρίς γιατρούς το ΙΚΑ μέχρι την άλλη Παρασκευή
– 10ημερη απεργία των τελωνειακών, φόβοι για ελλείψεις στα καύσιμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ταλαιπωρία περιμένει και σήμερα όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα Μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους, καθώς οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ απεργούν ξανά.

Εξαίρεση από τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τα τρένα του ΟΣΕ που θα κινούνται κανονικά όπως και ο Προαστιακός, για τον οποίο όμως ισχύουν έκτακτες τροποιήσεις στα δρομολόγια. (διαβάστε την σχετική είδηση).
Για την επόμενη βδομάδα, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αποφάσισαν να συμμετέχουν σε 3ήμερη απεργία στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου.
Οι δρόμοι άδειοι από μέσα μεταφοράς, αλλά γεμάτοι σκουπίδια
Τον… “Γολγοθά” των πολιτών κάνει πιο δύσκολο και η 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι ιδιοκτήτες ταξί, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις του και την ερχόμενη εβδομάδα με νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει και τετραήμερη. Μαζί με τους ιδιοκτήτες ταξί την προσεχή εβδομάδα θα απεργήσουν και οι φορτηγατζήδες.

Το χάος της Αθήνας συμπληρώνει και η απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, αφού μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη θα συνεχιστεί η κινητοποίηση μέχρι νεοτέρας. Η κόντρα κυβέρνησης-εργαζομένων στην καθαριότητα οδηγείται στα άκρα, με το υπουργείο να απειλεί πως θα “επιστρετεύσει” ιδιώτες για την αποκομμιδή των σκουπιδιών. (Διαβάστε όλες τις εξελίξεις, εδω)

Επίσης, την προκήρυξη δύο ακόμη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, αποφάσισε σήμερα σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων. Υπάρχουν φόβοι ότι εξαιτίας της απεργίας θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά καυσίμων αλλά και στις εξαγωγές.
Άδεια τα δικαστήρια και σήμερα...
Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν τα πλοία, λόγω 48ωρης απεργίας, μέχρι τις 06:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, που έχει κηρύξει η ΠΝΟ. Στάσεις εργασίας σήμερα και από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Μέχρι τις 19 Οκτωβρίου απέχουν από τα καθηκοντά τους οι δικηγόροι. Αντιδρούν στην αφαίρεση από αυτούς υποθέσεων που αφορούν τα συναινετικά διαζύγια, τις προσημειώσεις ακινήτων, την έκδοση διαταγών πληρωμής και κληρονομητήρια.

Για ακόμη μια μέρα απεργούν οι δημοσιογράφοι στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία για τις 18 Οκτωβρίου.

48ωρη έγινε η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ  που αναμένεται να γίνει και τριήμερη αν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή. Ολα αυτά στις 19 και 20 Οκτωβρίου.

Δεκαήμερη απεργία από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ), εκφράζοντας την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία.
Μέλη της ΟΣΥΟ είναι, μεταξύ άλλων, οι σύλλογοι υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του ΟΔΔΥ, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών καλεί τους εργαζομένους σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το ΥΠΟΙΚ την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.

Οι δάσκαλοι αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και έχει τεθεί πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες μετά την 48ωρη.

Στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου θα πάρει μέρος και η ΠΟΕ – ΟΤΕ.

Διαβάστε επίσης:

Στα άκρα η κόντρα για τα σκουπίδια – Καστανίδης προς εργαζόμενους “Οσο δεν δουλεύετε δεν θα πληρώνεστε” – Κάλεσε τους δήμους να κάνουν ό,τι χρειάζεται

Εκτός ελέγχου η ΠΟΕ – ΟΤΑ: Επιτέθηκαν στον δήμαρχο Αθηναίων 

 

 

Χειρόφρενο την Παρασκευή και στα ταξί

Νέος “πονοκέφαλος” για τα καύσιμα – Απεργούν από σήμερα οι τελωνειακοί

24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη

Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ

24ωρη απεργία της ΟΜΕ – ΟΤΕ στις 19 Οκτωβρίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε