Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μεσίτες απειλούν συναδέλφους τους εαν παίρνουν μικρή προμήθεια!

Σύλλογοι μεσιτών έφτασαν σε σημείο να απαγορεύσουν σε μέλη τους να διαφημίζουν ότι παίρνουν προμήθεια κάτω του 2% της εμπορικής αξίας του ακινήτου και να απειλούν με πειθαρχικό όσους χαλάνε την πιάτσα.

Στα παλιά τους τα παπούτσια γράφουν το ότι η προμήθεια του 2% έχει καταργηθεί ήδη από το 1993;

Δείτε λοιπόν πως κάποιοι υποτιθέμενοι επαγγελματίες πνίγουν την ελεύθερη αγορά σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τη θηλειά στην μισοπεθαμένη αγορά ακινήτων.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακάλυψε σε οδηγούς συλλόγων ρητή εντολή για τη μη διαφήμιση μειωμένης ή μηδενικής αμοιβής.

”Η δημοσιότητα μέσω του τύπου του 1% δημιουργεί κατάσταση που επαναλαμβανόμενη δικαιολογημένα θα καταστεί έθιμο και θα προβάλλεται υπό των πελατών σε κάθε περίπτωση” επισημαίνει εαν είναι δυνατόν σε συνεδρίαση συλλόγου μεσιτών.

Κάποιοι μεσίτες μάλιστα κατήγγειλαν πως δέχονταν και απειλητικά τηλεφωνήματα!

”Από την πρώτη κιόλας δημοσίευση δέχτηκα απειλητικά τηλεφωνήματα όπως και καταγγελίες από συναδέλφους.Σταμάτησα να αναφέρω το μειωμένο ποσοστό μου στις αγγελίες από τότε μέχρι και σήμερα, λόγω του ότι εντάθηκαν τα απειλητικά τηλεφωνήματα” αποκαλύπτει μεσίτης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Διαβάστε πως προτρέπει με καμάρι μεσιτικός σύλλογος τα μέλη του για να μας ΚΛΕΨΟΥΝ:”Η αμοιβή μας στα συμβόλαιο πρέπει να είναι ίση με το 2% στην πραγματική αξία πώλησης του ακινήτου από τον καθένα. ΝΑ υπογράφουν τις εντολές μας όλοι, αγοραστής και πωλητής. Πάνω στην εντολή να φαίνεται το ποσόν της αμοιβής μας, για το κάθε ακίνητο που υποδεικνύουμε. Προσοχή, υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι συνάδελφοι εισπράττουν μεσιτικά δικαιώματα κάτω του 2%. Συνάδελφοι προσέξτε, είναι σε βάρος μας, πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί, δεν χάνουμε τον πελάτη εύκολα, μας κοροϊδεύουν οι πελάτες λέγοντας ότι άλλοι συνάδελφοί σας παίρνουν λιγότερα. Μην τους πιστεύετε, προσπαθούν να με ξεγελάσουν και μας ξεγελάνε. Πάντως, αν γίνει επίσημη καταγγελία ότι κάποιος συνάδελφος εισπράττει 0,5% ή 1% θα περάσει από πειθαρχικό”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε