Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μετά την κατακραυγή παίρνουν πίσω το μπόνους στον ΟΛΠ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετά τις αντιδράσεις για τον μποναμά που επρόκειτο να δοθεί από τον ΟΛΠ, η διοίκηση του Οργανισμού υπαναχώρησε, διαψεύδοντας συγχρόνως τα περί συμφωνιών κάτω από το τραπέζι.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, μετά από μέρες απεργιών το 2009 κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία με τον πρόεδρο του ΟΛΠ κ. Ανωμερίτη να πάρουν μπόνους! Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το μπόνους που δόθηκε εν καιρώ κρίσης οδήγησαν τη διοίκηση να τα… μαζέψει και να ανακοινώσει ότι η οικονομική ενίσχυση των 330 ευρώ το μήνα που είχε προβλεφθεί να καταβληθεί για το 2010 και το 2011 δε θα καταβληθεί στους εργαζομένους, καθώς ο οργανισμός υπάγεται στις προβλέψεις του νόμου, «3833/2010-Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» τις οποίες και εφαρμόζει χωρίς καμία εξαίρεση.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του Οργανισμού διέψευσε ότι η οικονομική ενίσχυση των 330 το μήνα που είχε προβλεφθεί να καταβληθεί για 2010 και 2011 στους εργαζόμενους του ΟΛΠ και θα προέκυπτε κατά τη μετακίνησή τους από τον προβλήτα ΙΙ -που παραχωρήθηκε στην κινεζική Cosco- στον προβλήτα Ι που είναι μικρότερων δυνατοτήτων ήταν αποτέλεσμα «μυστικών συμφωνιών» ή «παροχή κάτω από το τραπέζι».

«Το προβλεπόμενο ποσό δεν είναι ούτε «bonus» ούτε «δωράκι»,αποτέλεσε υπολογισμό εισοδηματικής απώλειας βάσει προηγούμενων αποδοχών (2007 και 2008), λόγω της βλαπτικής μεταβολής που επήλθε σε εισοδήματα των εργαζομένων από την αποχώρηση του Ο.Λ.Π. Α.Ε. από το μεγάλο Προβλήτα ΙΙ με αφορμή την παραχώρηση του στην Cosco (Σ.Ε.Π. Α.Ε.) και την εγκατάσταση του στο νέο Προβλήτα Ι,» τονίζεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου σε ερώτησή του στη Βουλή επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες είχε συμφωνηθεί μεταξύ διοίκησης του ΟΛΠ, ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος) και Ένωσης Λιμενεργατών ότι όσοι εργαζόμενοι δεν υπήχθησαν στις διαδικασίες αποχώρησης και σε κάθε περίπτωση όσοι εργαζόμενοι υπηρετούν από τον Ιούλιο του 2010 έως και τον Δεκέμβριο του 2010 θα εισπράξουν πρόσθετη οικονομική ενίσχυση ύψους 4.000 ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2010 και άλλες 4.000 ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2011.

Κατά τον κ. Παπαθανασίου, η συγκεκριμένη δέσμευση είναι προφανές ότι δεν συνάδει με την πολιτική της περικοπής μισθών και επιδομάτων που επιβάλλει η κυβέρνηση στους μισθωτούς του δημόσιου τομέα καθώς και σε όλους τους συνταξιούχους.

Διαβάστε επίσης
Διακυβέρνηση χωρίς λογική – Εν όψει νέου “μαχαιριού” στις ΔΕΚΟ στον ΟΛΠ δίνουν μπόνους 4.000 ευρώ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε