Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Μετά τις γιορτές η συνέχεια της δίκης για τη συγκλονιστική υπόθεση του Γ. Αλβέρτη

Οι διαφορετικές εκτιμήσεις των δύο νευροχειρουργών είναι αυτές που θα τους φέρουν ενώπιον του δικαστηρίου σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση.

Σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση δύο νευροχειρουργών θα προχωρήσει αμέσως μετά τις γιορτές, οπότε και αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση της σωματικής βλάβης από αμέλεια σε βάρος του κ. Γιώργου Αλβέρτη, γαμπρού του πρώην προέδρου της ΝΔ κ. Μιλτιάδη Έβερτ.

Στο εδώλιο κάθονται δύο νευροχειρουργοί ιδιωτικών κλινικών στους οποίους η οικογένεια Έβερτ καταλογίζει παραλείψεις που κόστισαν στην σωματική και την πνευματική κατάσταση του κ. Αλβέρτη που είχε χειρουργηθεί τον Ιανουάριο του 2005 για κύστη στον εγκέφαλο.

Στο δικαστήριο κατέθεσε σήμερα ο διευθυντής νευροχειρουργικής κλινικής του ιδιωτικού νοσοκομείου «Υγεία» κ. Α. Ανδρέου ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων. Ο μάρτυρας εκτίμησε πως το πρόβλημα της μετεγχειρητικής πορείας του ασθενούς σχετίζεται με την μη αντικατάσταση αμέσως της παροχέτευσης που του είχε τοποθετηθεί. Η κατάθεση εμφανίζει διάσταση με εκείνη που έχει δώσει στο δικαστήριο ο νευροχειρουργός κ. Π. Νομικός, σύμβουλος της οικογένειας Έβερτ, ο οποίος υποστηρίζει πως το πρόβλημα παρουσιάστηκε διότι δεν τοποθετήθηκε εγκαίρως παροχέτευση στον Γιώργο Αλβέρτη.

Οι διαφορετικές εκτιμήσεις των δύο νευροχειρουργών είναι αυτές που θα τους φέρουν ενώπιον του δικαστηρίου σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση ώστε να αποσαφηνιστούν τα σημεία που διαφοροποιούνται οι εκτιμήσεις τους.

Στην κατάθεση του στο δικαστήριο ο αδελφός του Γιώργου Αλβέρτη υποστήριξε πως την ευθύνη για την υγεία του αδελφού του την είχε ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων γιατρών -που ήταν επικεφαλής στο χειρουργείο- και όχι ο τρίτος χειρουργός που είχε λάβει μέρος στην εγχείρηση ο οποίος αυτοκτόνησε όταν κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος για την επίμαχη υπόθεση. Ο μάρτυρας είπε πως μπορεί για τον βασικό κατηγορούμενο να είναι «βολικό να πάρουμε την ευθύνη από το πρόσωπο του και να την ρίξουμε στον εκλιπόντα αλλά αυτό δεν είναι αληθές».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε