Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μεταφυσικό πάρτι στην Υγεία – Νεκροί γιατροί έγραφαν συνταγές σε ασθενείς – φαντάσματα!

Μικροβιολόγος χρέωνε το Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων συνταγογραφώντας με σφραγίδες επτά γιατρών που είχαν πεθάνει προ πολλού και άλλα θαυμαστά..!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους μικροβιολόγος της Αττικής χρησιμοποιούσε τις σφραγίδες και πλαστογραφούσε τις υπογραφές επτά γιατρών που είχαν αποβιώσει προ πολλού, για να κατακλέβει το Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αυτό αποκαλύφθηκε μετά τους ελέγχους της Υπηρεσίας Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου. Στον έλεγχο που έχει μπει και το ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε επίσης ότι εκτός από πεθαμένους γιατρούς, στην υπόθεση εμπλέκονται και ασθενείς – φαντάσματα. Κάλεσαν δειγματοληπτικά 58 ασφαλισμένους για τους οποίους είχαν εκδοθεί συνταγές και διαπιστώθηκε ότι οι 4 είχαν εξεταστεί, ενώ οι 54 εκείνη την περίοδο ούτε είχαν εξεταστεί, ούτε είχαν καν αρρωστήσει..

Ο μικροβιολόγος που ανάσταινε νεκρούς, δεν ήταν ο μόνος. Άλλοι δώδεκα συνάδελφοί του που είχαν σύμβαση με το Ταμείο και παράλληλες συμβάσεις με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, βρέθηκαν αναμεμειγμένοι σε περιπτώσεις ατασθαλιών. Σε πολλές περιπτώσεις φυσιοθεραπευτές απαιτούσαν αμοιβή από τους ασφαλισμένους, χωρίς να εκδίδουν απόδειξη και πληρώνονταν και από τα ταμεία των ασφαλισμένων. Από ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας προκύπτει ότι μερικές μόνο εντολες γιατρών που συνεργάζονταν με το Ταμείο, δημιούργησαν μαύρη τρύπα 12,5 εκ. ευρώ.

Χρυσή χρονιά φέρεται να ήταν το 2004, όταν μικροβιολόγος πήρε ετήσια αμοιβή από το Ταμείο 253.000 ευρώ, ακτινολόγος 256.000 ευρώ, άλλος ακτινολόγος 252.000 ευρώ, τρίτος ακτινολόγος 251.000 ευρώ, δεύτερος μικροβιολόγος 211.000 ευρώ κ.ο.κ.

Από ελέγχους που διενεργεί το υπουργείο Εργασίας σε γιατρούς και φαρμακοποιούς αποκαλύπτονται πολλά. Ο ένας στους πέντε γιατρούς που έχουν ελεγχθεί δεν.. περνά τις εξετάσεις. Από 1000 γιατρούς που ελέγχθηκαν οι 200 έχουν πρόβλημα, κυρίως καθώς φαίνεται να προτιμούν φάρμακα συγκεκριμένων εταιρειών τα οποία είναι και τα πιο ακριβά. Σημειώνεται ότι από τους ελέγχους στα Ταμεία για το 2010 διαπιστώθηκε ότι 20 γιατροί του ΙΚΑ μόνο είχαν συνταγογραφήσει κατά μέσο όρο φάρμακα αξίας 170.000 ευρώ ο καθένας.

Από πρόσφατους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι 30 φαρμακεία διπλοπουλάνε φάρμακα. Όπως προκύπτει βγάζουν την ταινία γνησιότητας από τα φάρμακα, τις δίνουν στα Ταμεία για να πληρωθούν και μετά… ξαναπουλάνε τα φάρμακα σε ανθρώπους που δεν είναι ασφαλισμένοι ή δεν έχουν χαρτί από γιατρό. Πριν από λίγους μήνες βρέθηκε φαρμακείο στην Πελοπόννησο με 3.000 κουτιά φαρμάκων χωρίς τις ταινίες.

Έλεγχοι φέρνουν στο φως επίσης πριπτώσεις γιατρών που γράφουν φάρμακα σε ανύπαρκτους ασθενείς. Γιατρός του δημοσίου έγραψε μέσα σε έναν μήνα 180 συνταγές. Από αυτές οι μισές ήταν για ασθενείς που δεν υπήρχαν.

Στον εισαγγελέα επίσης βρίσκεται περίεργη περίπτωση που ανακαλύφθηκε τυχαία. Ταμίας είχε “ξεχάσει” ότι εισέπραξε σε μία τουλάχιστον περίπτωση ποσό 6.000 ευρώ. Όταν εντοπίστηκε το έλλειμμα, εξαφανίστηκαν τα παραστατικά είσπραξης, ενώ ο ταμίας δήλωσε κλοπή από το γραφέιο του κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης απουσίας από το γραφείο του, ποσού… 6.000 ευρώ.

Τα ίδια μηχανήματα ξανά και ξανά

Ακόμη εντοπίστηκαν δεκάδες ασφαλισμένοι του δήμου Αθηναίων, που από παραστατικά προκυπτει πως τους χορηγήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο από συγκεκριμένους γιατρούς 3 και 4 φορές μέσα σε μερικά χρόνια, το ίδιο μηχάνημα αξίας 5.000 ευρώ..!

Σε μία περίπτωση ασθενής είχε δηλώσει ότι παίρνει για πρώτη φορά αναπνευστική συσκευή. Όταν έξαψαν το βιβλιάριό του εκκαθαριστές της υγειονομικής υπηρεσίας του Ταμείου ανακάλυψαν σχισμένες σελίδες, βρήκαν ότι δήλωνε απώλεια και είχε αντικαταστήσει το βιβλιάριό του τέσσερις φορές και τελικά μέσα στα προηγούμενα τρία χρόνια είχε πάρει άλλες 5 ίδιες συσκευές..

Όλα τα παιδια για λογοθεραπεία

Ακόμη, εντοπίστηκαν πολλές περιπτώσεις αναπήρων ασφαλισμένων του ΤΥΔΚΥ που έπαιρναν 3 καροτσάκια τη διετία! Ασθενείς που λόγω πάθησης χρειάζονταν ειδική διατροφή γλουτένης έπαιρνά για κάθε μήνα ποσότητα που αντιστοιχούσε σε 150 ημέρες. Επίσης βρέθηκαν περίπου 650 οικογένειες στην Αττική όπου παραπέμπονταν για λογοθεραπεία όχι μόνο το ένα παιδί, αλλά όλα τα παιδιά της οικογένειας. Μάλιστα οι γιατροί συνταγογραφούσαν για ένα μήνα… 76 συνεδρίες.

Βρέθηκε ακόμη να γράφονται θεραπείες με λουτροθεραπεία με το ποσό των 1.600 ευρώ για… σαραντάρηδες, ενώ για διαβητικούς να συνταγογραφούνται κατ’ άτομο 700 ταινίες ζαχάρου. Σύμφωνα με το Έθνος για την υπογραφή των παραστατικών ασκήθηκαν πολλές φορές φορτικότατες πιέσεις σε δημοτικούς υπαλλήλους. Υπάρχει περίπτωση που ασφαλισμένος με μαχαίρι απειλούσε υπάλληλο του Ταμείου για να του υπογράψει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε