Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μετατάξεις και όχι απολύσεις στο Δημόσιο

Μετατάξεις και όχι απολύσεις στο Δημόσιο

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο έλαβε, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσικρικάς, μετά τη συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μανιτάκης διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση συγχωνεύσεων ή καταργήσεων, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες.

Ο κ. Τσικρικάς έθεσε, επίσης, τα οικονομικά ζητήματα του κλάδου, καθώς οι μισθολογικές περικοπές υπερβαίνουν το 50%. Ο κ. Μανιτάκης, από την πλευρά του, επισήμανε ότι «πρέπει να αποκαταστήσουμε το κύρος και το λειτούργημα του υπαλλήλου» και ότι «δεν μπορείς να προχωρήσεις σε διοικητική μεταρρύθμιση, με δημοσίους υπαλλήλους, πένητες».

Τέλος ο κ. Τσικρικάς υπογράμμισε ότι η ΑΔΕΔΥ δεν είναι αντίθετη στην αξιολόγηση. «Δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιολόγηση. Είμαστε αντίθετοι σε αξιολόγηση με τιμωρητικό χαρακτήρα» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μανιτάκης: Με αντικειμενικά κριτήρια η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Συμφωνία για τις προγραμματικές: Αλλαγή νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, μηδέν απολύσεις στο Δημόσιο – Εκλογικός νόμος από τον Ιούνιο 2013 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε