Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μετωπική σύγκρουση για τις συγκοινωνίες – Κανένα μέσο μεταφοράς στους δρόμους έως τις 4!

– Ακινητοποιημένα όλα τα ΜΜΜ από τις 11:00 μέχρι τις 16:00
– Μεγάλα προβλήματα σε ΟΣΕ και Προαστιακό
– Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους

Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό, εξαιτίας της 5ωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Χωρίς λεωφορεία, τρόλει και ΟΣΕ την Τετάρτη από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, λόγω στάση εργασίας.

Ακινητοποιούνται επίσης 12 με 4, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, Μετρό και Τραμ.

Ειδικά για τον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, η στάση εργασίας θα επαναληφθεί και την επομένη μέρα, την Πέμπτη, γεγονός που σημαίνει ότι δεκάδες δρομολόγια δεν θα εκτελεστούν.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στις ΔΕΚΟ των μεταφορών.

Οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ΜΜΜ αποφάσισαν να προχωρήσουν στη στάση εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στον ΟΣΕ, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης του Οργανισμού, αλλά και στα άλλα Μέσα Μεταφοράς και ειδικότερα στον ΟΑΣΑ.

Συνδικαλιστικός συντονισμός

Οι σαρωτικές αλλαγές που θέλει να φέρει με νέο νομοσχέδιο στον χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ο υπουργός Δ. Ρέππας φαίνετε πως ενοχλούν τους εργαζόμενους που λένε πως δεν θα το αφήσουν να περάσει “αν πρώτα δεν προηγηθεί διάλογος ώστε να διασφαλιστούν εργασιακά και μισθολογικά κεκτημένα”. Η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει τον χάρτη των μεταφορών συγχωνεύοντας σε ένα πυλώνα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, κλπ) και σε έναν δεύτερο πυλώνα μέσα μη σταθερής τροχιάς (λεωφορεία κλπ)

“Αγκάθι τα εργασιακά του ΟΣΕ”
Η δύο κινητοποιήσεις (σήμερα και αύριο) έχουν ξεχωριστή σημασία  για τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ που βλέπουν να θίγονται βασικά εργασιακά τους δικαιώματα. “Ακούμε για υποχρεωτικές μετατάξεις, ακούμε για κατάργηση των συλογικών συμβάσεων ακούμε πως θα κλείσουν τα 2/3 του δικτύου και ζητάμε εδώ και δύο μήνες από τον υπουργό να  μας δεχθεί να μιλήσουμε χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε εισακουστεί ” είπε στο Newsit ο γ. γ της Πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στον ΟΣΕ Θ. Λεβέντης. Οι εργαζόμενοί βρίσκονται σε μια συνεχή αναστάτωση καθώς καθημερινά ακούν πως θα καταργηθούν τα ωράρια εργασίας και θα προχωρήσει στο σύστημα διευθέτησης χρόνου εργασίας  υποστηρίζει ο κ. Λεβέντης.  

“Σαν μια γροθιά θα αντιμετωπίσουμε τις όποιες προσπάθειες γίνουν για μισθολογικές μειώσεις”
είπε στο Newsit ο πρόεδρος εργαζομένων της ΕΘΕΛ Αλέκος Κομίνης. Οι οδηγοί των λεωφορείων θα δώσουν παρόν στην ΔΕΘ ενώ προγραμματίζουν 24ωρη απεργία συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ καθώς η διοίκηση του φορέα προσανατολίζεται να προχωρήσει σε 100 απολύσεις.

“Συμπαράσταση στον ΟΣΕ”
Το πιο εντυπωσιακό είναι πάντως πως όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ με την σημερινή τους κινητοποίηση στέλνουν μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι θα βρίσκονται δίπλα δίπλα με τους συναδέλφους τους στον ΟΣΕ. Όπως χαρακτηριστικά λένε πλέον τα προβλήματα των εργαζομένων στα ΜΜΜ θα αντιμετωπίζονται απο κοινού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετωπική στον ΟΣΕ – Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε