Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μέτρα μετά το κρούσμα λύσσας στην Κοζάνη

Μέτρα μετά το κρούσμα λύσσας στην Κοζάνη

Στη λήψη σειράς μέτρων για την επιτήρηση και την καταστολή της λύσσας, προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τον εντοπισμό του ιού σε αλεπού στην περιοχή Παλαιόκαστρο Κοζάνης.

Κατόπιν σχετικών οδηγιών του αναπληρωτή υπουργού Μάξιμου Χαρακόπουλου, ενημερώθηκαν άμεσα η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων.

Το περιστατικό θα τεθεί υπόψη της Διεύθυνσης Υγιεινής του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του ΚΕΛΠΝΟ, με την υπενθύμιση για την ανάγκη άμεσου εφοδιασμού των Υπηρεσιών Υγείας των Περιφερειών με επαρκείς ποσότητες αντιλυσσικού ορού και αντιλυσσικού εμβολίου σε περίπτωση προσβολής των ανθρώπων.

Επιπλέον, θα ζητηθεί η εντατικοποίηση των ελέγχων στα σαρκοφάγα που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα, ενώ παράλληλα δόθηκαν οδηγίες για την κατά προτεραιότητα περισυλλογή και τον εμβολιασμό κατά της λύσσας σε αδέσποτους σκύλους και γάτες, ιδίως στην περιοχή της Κοζάνης όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα και στους γειτονικούς νομούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε