Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μέτρα-φωτιά στον ιδιωτικό τομέα-Πάγωμα μισθών και αύξηση απολύσεων

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Τα μέτρα περιλαμβάνονται ήδη στο μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα με την τρόικα και αρκεί για να ισχύσουν ένα Προεδρικό Διάταγμα χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από τη Βουλή.

Έρχεται πάγωμα μισθών για τρία χρόνια, ενώ αυξάνεται το όριο των απολύσεων από το 2% στο 4%.
Παράλληλα μπαίνει ψαλίδι στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης από 20% ως 40% από τον επόμενο χρόνο.
“Μαύρα μαντάτα” και για τους νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών οι οποίοι μπαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας καθώς δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να τους προσλαμβάνουν με το 80% του κατώτατου μισθού.
Την ίδια ώρα ανατρέπονται όλα σε ότι έχει να κάνει με τις συμβάσεις καθώς θα γίνει επανακαθορισμός τις ανώτατης διάρκειας των συμβάσεων, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα ανατροπής των κλαδικών συμβάσεων και υπογραφής νέων σε τοπικό επίπεδο.

Σήμερα παραδίδεται στον Ανδρέα Λοβέρδο η αναλογιστική μελέτη για το Ασφαλιστικό, βάσει της οποίας ο υπουργός Εργασίας λέει ότι θα προσπαθήσει να πείσει το Δ.Ν.Τ για ηπιότερες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Ωστόσο, εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κομισιόν επιμένουν ότι έχουν διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για πλήρη εφαρμογή του μνημονίου με την τρόικα και αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Λοβέρδος: Θα διαπραγματευτούμε οτι είναι εκτός μνημονίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε