Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μέχρι -25,1 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία στη Φλώρινα! – Κρύο και παγετός παντού!

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Δριμύ ψύχος και σήμερα σε όλη την Ελλάδα, με εξαίρεση τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο. Το κρύο και ο παγετός θα αρχίσουν να υποχωρούν από την Τετάρτη το απόγευμα.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά και στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός. Στη Φλώρινα που ήδη από τη Δευτέρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, η θερμοκρασία έφτασε τους -25,1 βαθμούς Κελσίου στο σταθμό της ΕΜΥ και -20.5 στο σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών.

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί της περιοχής έμειναν κλειστά, ενώ δε λειτούργησαν ούτε τα σχολεία στην Εορδαία. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Στις 20:00 οι 5 χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε
ΦΛΩΡΙΝΑ -12°C
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ -10°C
ΣΙΑΤΙΣΤΑ -10°C
ΜΕΤΣΟΒΟ -9°C
ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ -9°C

Και οι 5 υψηλότερες θερμοκρασίες σε:
ΠΥΡΓΟΣ 10°C
ΓΑΥΔΟΣ 10°C
ΧΑΝΙΑ 9°C
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ 9°C
ΖΑΚΥΝΘΟΣ 8°C

Πρόγνωση του Καιρού για την Τετάρτη:

Ισχυρός παγετός το πρωί και τη νύχτα στα Ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές. Λίγα ασθενή φαινόμενα στην ανατολική και νότια χώρα.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα υπάρξουν παροδικές νεφώσεις κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου είναι πιθανό να σημειωθεί ασθενείς χιονόπτωση ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά βορειοδυτικοί μέχρι 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 10 (-10) έως 4 βαθμούς κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία από ΜΕΙΟΝ 23 (-23) έως ΜΗΔΕΝ ΒΑΘΜΟΥΣ!!!

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια όπου είναι πιθανό να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι τοπικά μέχρι και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μείον 5 (-5) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στις Σποράδες, την Εύβοια και τη Νότια Πελοπόννησο, θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα φτάσουν έως και τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 6 (-6) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα σχηματιστούν νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι με βροχή ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε επίσης βροχές στα νότια κυρίως και στα βορειότερα θα έχουμε χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά των νησιών. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 με 5 μποφόρ. Οι θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Μόνο στα ανατολικά θα έχουμε πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες θα δείξει 0 βαθμούς ενώ μέχρι το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Και τέλος στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι με βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στα θαλάσσια θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από μείον 3 (-3) έως και 4 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα είναι κλειστά σήμερα τα σχολεία

Πως να καθαρίσετε τον παγό από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Πάγωσε η λίμνη της Καστοριάς – Μαγικές ΦΩΤΟ και VIDEO

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε