Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μέχρι και 4 μισθούς το χρόνο θα χάσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Μέχρι και 4 μισθούς το χρόνο θα χάσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

– Μέσα στο καλοκαίρι παρουσιάζεται το ενιαίο μισθολόγιο
– Έως 40% θα μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο
– Σε δύο κατηγορίες θα χωρίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι
– Τι θα γίνει με τα επιδόματα

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να παρουσιαστεί το ενιαίο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα και η εφαρμογή του θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο με τον νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα να επικεντρώνεται κυρίως στη διαμόρφωση του βαθμολογίου του δημοσίου.

Μία από τις βασικές αρχές του ενιαίου μισθολογίου θα είναι η ίση αμοιβή για την ίδια εργασία σε μία προσπάθεια να εξαφανιστούν οι μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στην πρώτη θα εντάσσονται οι υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα μπορούν να ανέβουν σταδιακά έως και 5 μισθολογικά κλιμάκια και στη δεύτερη θα εντάσσονται οι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα μπορούν να ανέβουν έως και 10 μισθολογικά κλιμάκια.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι προσληφθούν στο εξής θα παίρνουν σε ετήσια βάση όσα και ο νεοεισερχόμενος στον ιδιωτικό τομέα, περικόπτονται οι πρόσθετες παροχές ενω στα “ρετιρέ” του Δημοσίου οι μειώσεις αποδοχών θα είναι δραστικές και θα γίνουν σταδιακά σε 3 χρόνια.

Με την τρόικα να επιβλέπει, αναμένεται να κοπούν τα ειδικά επιδόματα, ενώ διασώζονται μόνο το οικογενειακό και το επίδομα ευθύνης.

Το νέο “ψαλίδι” στις αμοιβές αναμένεται να μειώσει έως και 40% τις αποδοχές των εργαζομένων και κυρίως εκείνων που βρίσκονται σε υψηλά κλιμάκια, ενώ οι χαμηλόμισθοι υπάρχει περίπτωση να δουν τις αμοιβές τους να αυξάνονται οριακά.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς οι δημόσιοι υπάλληλοι αναμένεται να χάσουν συνολικά και με τις προηγούμενες περικοπές έως και 4 μισθούς ετησίως κατά μέσο όρο από τις αποδοχές που λάμβαναν κατά το 2009. Στο γενικό κλίμα περικοπών έρχεται να προστεθεί και η αναβολή της απόδοσης των ποσών ωρίμανσης που ψηφίστηκε με το Μεσοπρόθεσμο και η οποία μειώνει περίπου κατά 425 ευρώ τις αποδοχές.

Διαβάστε επίσης
Οι όροι της Ευρώπης για την πέμπτη δόση

Πράσινο από την Ευρώπη για πέμπτη δόση και νέο δάνειο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε