Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μέχρι τέλος του 2012 ο διαγωνισμός για τα σκουπίδια της Αττικής

Μέχρι τέλος του 2012 ο διαγωνισμός για τα σκουπίδια της Αττικής

Ο κ. Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι «είναι απολύτως εφικτό, με σεβασμό στη διαφάνεια, το περιβάλλον και βασικό παράγοντα το κόστος να έχουμε ανάδοχο ως το τέλος του 2012.

«Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει προκηρυχθεί μεγάλος διεθνής διαγωνισμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων από το νέο Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο κ. Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι «είναι απολύτως εφικτό, με σεβασμό στη διαφάνεια, το περιβάλλον και βασικό παράγοντα το κόστος να έχουμε ανάδοχο ως το τέλος του 2012 και να φύγει ο εφιάλτης από την Αττική και να μη μετατραπεί σε Νάπολη».

Ο υφυπουργός δίνοντας το χρονοδιάγραμμα για το ζήτημα διαχείρισης απορριμμάτων, είπε ότι στις 22 Αυγούστου θα υπάρχει η προαναγγελία διαγωνισμού, που θα συνυπογράφεται από την ελληνική κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής, με συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως προβλέπεται από την ΕΕ, ενώ προέβλεψε ότι ως το τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμος ο Νέος Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (60% δήμοι, 40% Περιφέρεια Αττικής), που θα είναι και ο αρμόδιος για τη δημοπράτηση. Πριν το τέλος του έτους, πρόσθεσε, θα έχει προκηρυχθεί ο μεγάλος διεθνής διαγωνισμός και εκτίμησε «ως απολύτως εφικτό μέσα στο 2012 να υπάρχει ο ανάδοχος».

Ο κ. Κουκουλόπουλος επισήμανε ότι τα δύο υπουργεία, το ΥΠΕΚΑ και το Εσωτερικών, έχουν πάρει μία καθαρή απόφαση, να υπάρξει τήρηση των αρχών της δημοσιότητας, της διαφάνειας, του σεβασμού στο περιβάλλον και να είναι ανοικτός ο διαγωνισμός σε όλες τις τεχνολογίες.

Πρόσθεσε δε ότι τα κριτήρια είναι πολύ συγκεκριμένα και ότι υπάρχει και ο πολύ σημαντικός παράγοντας που είναι το κόστος, δεδομένου ότι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου πληρώνουν 30 με 40 τοις εκατό περισσότερα από άλλες περιοχές με υποδειγματική διαχείριση απορριμμάτων, για να έχουν ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε