Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Μια στις δύο πολυκατοικίες δεν ανάβει καλοριφέρ!

Σε χιλιάδες πολυκατοικίες πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν να μην ανάψουν καλοριφέρ λόγω του “καυτής” τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αποκαλύπτει στο Νewsit o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Τουλάχιστον κατά 30% μειώθηκε η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης στα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ στην περιφέρεια η μείωση ξεπερά το 50%.

Οπως δήλωσε στο Νewsit ο Μιχάλης Κιούσης πρόεδρος της Ο.Β.Ε. “το πετρέλαιο θέρμανσης ακολουθεί την πορεία των υπόλοιπων καυσίμων που ανέβηκε η τιμή τους λόγω των φόρων. Ο κόσμος δεν αγοράζει πετρέλαιο. Στα μεγάλα αστικά κέντρα ο κόσμος κάνει στις πολυκατοικίες έκτακτες γενικές συνελεύσεις για να μην ανάβουν καλοριφέρ. Χρησιμοποιούν πάρα πολύ άλλες μορφές θέρμανσης. Ανάβουν κλιματιστικά, χρησιμοποιούν ατομικές σόμπες γκαζιού ή ανάβουν τζάκι.
Εμείς υπολογίζουμε πως σε αυτο το πρώτο διάστημα η μείωση είναι 30% στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά στην περιφέρεια τα πράγματα είναι ακόμη πιο τραγικά. Θα ξεπεράσει το 50% η πτώση της κατανάλωσης”.

ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΦΟΡΟΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Ο κύριος Κιούσης επισημαίνει πως δεν είναι δυνατόν να εισπραχθούν φόροι όταν δεν υπάρχει κατανάλωση και προσθέτει “απαραίτητη προϋπόθεση για να εισπράξεις φόρους είναι το προϊόν να πωλείται. Αυτό το λέμε από τον περασμένο Φεβρουάριο που αυξήθηκαν 0,50 λεπτά τα καύσιμα κινήσεως. Υπάρχει μεγάλη στέρηση εσόδων και ο κόσμος και τα αυτοκίνητα του έχει ακινητοποιήσει και για να ζεσταθεί ψάχνει άλλους τρόπους. Το πετρέλαιο πέρυσι ξεκίνησε να πωλείται 0,67 με 0,68 λεπτά και φέτος ξεκίνησε από 0,92 λεπτά”.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – ΚΙΝΗΣΗΣ
“Ο κόσμος έχει φοβηθεί για του χρόνου που έχει ψηφιστεί η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης – κίνησης” μας λέει ο κύριος Κιούσης και προσθέτει “τότε το πετρέλαιο θα έχει 1,40 με 1,45 ευρώ το λίτρο. Ο κόσμος ψάχνει από τώρα για εναλλακτικές μορφές θέρμανσης γιατί σίγουρα του χρόνου πάνω από το 85% των πολιτών δε θα ανάβει καλοριφέρ”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος της Ο.Β.Ε. Μιχάλης Κιούσης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεγάλος διαγωνισμός Newsit – Κερδίστε δωρεάν πετρέλαιο αξίας 500 ευρώ! 

Τσουχτερό κρύο και χιόνια το Σαββατοκύριακο

Σέρρες: Οι μισές πολυκατοικίες δεν ανάβουν καλοριφέρ λόγω κρίσης

Τρελές πωλήσεις στις σόμπες υγραερίου – Ο κόσμος δεν έχει λεφτά για πετρέλαιο θέρμανσης

50% αυξήθηκε η ζήτηση καυσόξυλων από πέρυσι – Πόσο κοστίζουν, τι πρέπει να ξέρετε 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε