Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Μικρό Μουσείο: Μπείτε και ψωνίστε όλα τα “ορφανά” αντικείμενα του κόσμου!

Το Μικρό Μουσείο είναι ένα τεράστιο μαγαζί στο κέντρο του Μεταξουργείου στη διασταύρωση Μεγάλου Αλεξάνδρου και Θερμοπυλών που έκανε σκοπό της ζωής του να χωρέσει όλα τα ορφανά αντικείμενα του κόσμου.

Η ιδέα ξεκίνησε απο δύο φίλες που ήθελαν κάνουν μια επιχειρηματική κίνηση, αλλά δεν είχαν κεφάλαιο.

‘Eτσι σκέφτηκαν να μαζέψουν όλα τα άχρηστα αντικείμενα φίλων και γνωστών και να τα πουλήσουν. Τελικά η ιδέα τους είχε μεγάλη απήχηση και αντικείμενα που σε άλλους ήταν άχρηστα σε κάποιους άλλους φάνταζαν έργα τέχνης.

Το κάθε αντικείμενο έχει την ιστορία του. ‘Οταν ο πελάτης αγοράζει κατι δεν παίρνει μόνο την ύλη παίρνει και την ιστορία του. Εκεί μπορεί κανείς να δει να ψωνίζουν από μετανάστες μέχρι τους πιο ψαγμένους συλλέκτες.

Βιβλία παρατημένα από κάποιον που αποφάσισε πως δε χωράνε στο καινούργιο του σπίτι. Παλιοί καναπέδες που οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν οτι: «δεν είναι της μόδας».

Φορεμένα ρούχα από ανθρώπους που πάχυναν ή που λέπτυναν, τηγάνια και κατσαρόλες με 0,50 λεπτά έως 4 ευρώ από γιαγιάδες που εγκατέλειψαν τη μάχη με την κουζίνα και όμορφα μικροαντικείμενα που θαυμάστηκαν και μετά ξεχάστηκαν και τώρα χρειάζονται μια άδεια γωνιά να την ομορφύνουν και φυσικά δεκάδες βιβλία που με ελάχιστο κόστος που μπορείτε και να ανταλλάξετε.

Θα μου βάλετε μισό κιλό ρούχα;

Αντικείμενα με την δική τους ιστορία

Ένας κόσμος γεμάτος αποτυπώματα ιστορίας οπως λέει στο NewsIt η Χριστίνα και μας αφηγείται ένα περιστατικό με έναν 55χρονο κύριο που μπήκε να χαζέψει και ξαφνικά είδε μπροστά στα μάτια του μια αυγοθήκη η οποία ήταν η μπομπονιέρα στην βάφτισή του. Ο άνθρωπος κατασυγκινήθηκε, ψώνισε διάφορα πράματα αλλα με αυτο έφυγε ιδαιτερα χαρούμενος.

H αυγοθήκη μπομπονιέρα

Το μικρό Μουσείο έχει και blog με όλα του τα προιόντα http://metaxeirismena.blogspot.com/p/blog-page.html

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε