Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Μικροένταση με τους Αγανακτισμένους – Απωθήθηκαν από το να μπλοκάρουν τη Βουλή

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Μικροένταση προκλήθηκε όταν οι Αγανακτισμένοι προσπάθησαν να ξαναμπλοκάρουν τη Βουλή. Βίντεο από το σημείο.

Πιστοί στο καθημερινό τους πλέον ραντεβού, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, συναντήθηκαν και χθες οι «Αγανακτισμένοι» της Αθήνας, σε μία νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κυβερνητική οικονομική πολιτική. Το ίδιο άλλωστε θα κάνουν και σήμερα το απόγευμα ενώ όπως δείχνουν οι αγανακτισμένοι εξαπλώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Χθες βράδυ μάλιστα είχαμε και ένα περισταστικό στην Κέρκυρα όπου βουλευτές αναγκάστηκαν να φύγουν από εκδήλωση με…σκάφος. Παράλληλα στο πλευρό των αγανακτισμένων σκοπεύουν να κατέβουν και οι ένστολοι σύμφωνα  με ανακοίνωση τους.

Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι οι Αγανακτισμένοι που προσπάθησαν να προσεγγίσουν όπως και την Τρίτη τη Βασιλίσσης Σοφίας προκειμένου να ξαναμπλοκάρουν την έξοδο της Βουλής, αλλά αυτή τη φορά οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν πάρει τα μέτρα τους και δεν τους άφησαν καν να πλησιάσουν.

Έτσι προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση, η οποία δεν πήρε διαστάσεις, ενώ την ίδια ώρα οι Αγανακτισμένοι που βρίσκονταν στην Αμαλίας καλούσαν από τα μεγάφωνα τον κόσμο να μην δημιουργήσει ένταση, προκειμένου να διατηρηθεί ο ειρηνικός χαρακτήρας και να μην γινει χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της έντασης


Το καινούργιο της συγκεντρωσης την Τετάρτη ήταν η εμφάνιση περισσοτέρων των 300 μοτοσικλετιστών, οι οποίοι σε πορεία από τον Λυκαβηττό έκαναν τον γύρο της πλατείας και στάθηκαν εμπρός από τη Βουλή.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Ακολούθως, με σημαίες και ακατάπαυστα μαρσαρίσματα και κορναρίσματα, ένωσαν τη φωνή τους με αυτή των υπολοίπων του κινήματος ενάντια στους πολιτικούς και τα μέτρα λιτότητας.

Φυσικά οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν προετοιμασμένες αυτή τη φορά για να μην υπάρξουν φαινόμενα όπως αυτά το βράδυ της Τρίτης και έτσι απο νωρίς απέκλεισαν την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να πλησιάσει στην είσοδο της Βουλής.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Κατά τα λοιπά, κατσαρόλες εξακολουθούν να δίνουν το σύνθημα της διαμαρτυρίας και ελληνικές σημαίες με πανό την εικόνα της αγανάκτησης. «Αν δεν φύγουν, δεν θα φύγουμε», δηλώνουν αποφασιστικά.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Άλλο ένα καινούριο που προστέθηκε σήμερα στη διαδήλωση των Αγανακτισμένων είναι ένα νεανικό συγκρότημα που έχει μεταφέρει στην λεωφόρο Αμαλίας όλα τα μουσικά όργανα και παίζοντας μουσική διασκεδάζει τους διαδηλωτές.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Δείτε το βίντεο

Οι συζητήσεις σε συνελεύσεις και στη γραμματεία του κινήματος των «Αγανακτισμένων» εστιάζονται σήμερα στον τρόπο κατηγοριοποίησης και εξειδίκευσης των θεματικών ενοτήτων, ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν τα αιτήματα των συγκεντρωμένων.

Νέα κίνηση διαμαρτυρίας, που προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες στην πλατεία Συντάγματος, είναι αυτή του Συλλόγου για την «Προστασία των Πολιτών από την Αυθαιρεσία των Τραπεζών», τα μέλη του οποίου ζητούν την εκ νέου αναβολή του ανοίγματος των πλειστηριασμών.

Διαβάστε επίσης:

Εξομολογήσεις αποκλεισμένων βουλευτών – «Έφυγα σαν κυνηγημένη για να μη φάω τη μούτζα της αρκούδας»

50.000 Αγανακτισμένοι πολιόρκησαν τους “300” – Φυγαδεύτηκαν απ’ την αστυνομία οι πολιτικοί – Δείτε τα βίντεο

Οι Αγανακτισμένοι “θορύβησαν” τους βουλευτές – Παπουτσής: “Ε, όχι, αυτό δεν είναι δημοκρατία!”

Οργισμένος και ταπεινωμένος ο Πάγκαλος για τους Αγανακτισμένους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε