Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Μίλησαν με ονόματα οι δυο εισαγγελείς -Είπαν ποιοι ενοχλήθηκαν από το έργο τους

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Εκείνοι που, προφανώς, ενοχλήθηκαν, από τις έρευνες και το έργο των οικονομικών εισαγγελέων και προσπάθησαν να κάνουν παρεμβάσεις εμποδίζοντας το έργο τους έχουν ονοματεπώνυμο

και οι πληροφορίες λένε ότι αυτά τα ονόματα οι δυο λειτουργοί τα ανέφεραν στις προφορικές εξηγήσεις έδωσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης εξήγησαν τους λόγους που τους οδήγησαν στην παραίτησή τους.
Ο κ. Μακρής έδωσε προθεσμία στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς να καταθέσουν υπόμνημα μέσα στις επόμενες μέρες, στο οποίο να εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν στις παραιτήσεις τους.
Πρέπει να αιτιολογήσουν την παράγραφο εκείνη στην επιστολή παραίτησης που αναφέρει ότι «δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».
Μάλιστα, σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, που επικαλείται “Το Βήμα” οι εισαγγελείς κατονόμασαν τα πρόσωπα που τους «ενόχλησαν» στο έργο τους, ενώ σε επαφές που είχαν νωρίτερα με συναδέλφους τους τόνιζαν “μακάρι να μας ζητήσουν να καταθέσουμε ονόματα”.

Διαβάστε επίσης:
Εισαγγελείς: Είμαστε έτοιμοι να πούμε ακόμα και ονόματα – Πήραν προθεσμία να δώσουν γραπτές εξηγήσεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε