Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μίνα Αρναούτη για Παντελίδη: Του έλεγα “μην τρέχεις, φοβάμαι”! Μετά το τροχαίο ούρλιαζα για βοήθεια

Μίνα Αρναούτη

– Η Μίνα Αρναούτη μίλησε στην εκπομπή “Αυτοψία” για το μοιραίο τροχαίο που κόστισε τη ζωή στον γνωστό τραγουδιστή
– “Δεν κατάλαβα ότι είχε πιει πολύ”
– “Είχα την αίσθηση ότι δεν μπορούσε να ελέγξει το αυτοκίνητο”
– “Έμαθα από την μητέρα μου ότι πέθανε”
– “Είχα τύψεις που έζησα εγώ και όχι εκείνος”
– Το δυστύχημα συνέβη το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου 2016

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το μοιραίο τροχαίο, στο οποίο ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του, η Μίνα Αρναούτη “έσπασε” τη σιωπή της στην εκπομπή “Αυτοψία”.

“Είχα τύψεις που έζησα εγώ και όχι εκείνος”, είπε με δάκρυα στα μάτια.

Η περιγραφή της για την στιγμή του δυστυχήματος συγκλονίζει: “Δευτερόλεπτα μετά το τροχαίο, πρόσεξα ότι είχα τραυματιστεί. Είχα πανικοβληθεί και φώναζα βοήθεια. Δεν θυμάμαι να ένιωθα πόνο. Έχω κάποιες εικόνες ότι ήμουν στην άσφαλτο, ζητούσα νερό και μετά μου είπαν ότι έλεγα να σώσουν τον οδηγό…”.

Αρναούτη

Η νεαρή γυναίκα επέβαινε στο τζιπ του γνωστού τραγουδιστή μαζί με την Φρόσω Κυριάκου. Καθόταν στην πίσω θέση και τραυματίστηκε σοβαρά σε όλο το σώμα της. Παρέμεινε μήνες στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις και τελικά κατάφερε να επιστρέψει στην καθημερινότητά της.

Μετά τις αναρτήσεις στο facebook -που έκανε κατά καιρούς για τις εξελίξεις στην υπόθεση Παντελίδη- η Μίνα Αρναούτη αποφάσισε να δώσει την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη.

Η φίλη του Παντελή Παντελίδη είπε για το βράδυ πριν από το δυστύχημα: “Έκανε πρόβες στο κέντρο που θα εμφανιζόταν. Έστειλαν κάποια μηνύματα με την Φρόσω. Ήρθε μας βρήκε και πήγαμε σε ένα μαγαζί στην Γλυφάδα και από εκεί στο σπίτι. Μου είπε ότι θα πάμε σε ένα σπίτι να παίξουμε λίγο πόκερ. Εγώ δεν φαντάστηκα ότι ήταν πιο … επαγγελματικό. Ήταν πολλά τα λεφτά που έπαιζαν. Ήταν όλοι φίλοι του Παντελή. Τους ήξερε όλους… Δεν είδα ποτέ να φεύγουν χρήματα από τα χέρια του. Όταν βγήκα από το νοσοκομείο, συνάντησα τυχαία κάποιον που ήταν στη λέσχη εκείνη τη νύχτα και μου είπε ότι δεν είχαν σκοπό να πάρουν χρήματα από τον Παντελή”.

Ερωτηθείσα αν είχε αντιληφθεί πως ο γνωστός τραγουδιστής είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, είπε: “Δεν είχα την αίσθηση ότι ήταν ένας άνθρωπος που δεν μπορούσε να οδηγήσει. Είχα πιει κι εγώ. Θεωρώ ότι δεν έφταιγε τόσο πολύ το αλκοόλ. Τουλάχιστον αυτή την αίσθηση είχα όταν φύγαμε από το σπίτι, γύρω στις 8 το πρωί.

Ο Παντελής δεν έδειχνε μεθυσμένος. Αν ήταν, θα ήμουν η πρώτη που έφευγε με ταξί. Πάντα έκανε αυτό που ήθελε εκείνος. Και να του έλεγα μην οδηγήσεις, δεν θα με άκουγε. Αλλά δεν τέθηκε καν σαν θέμα”.

Η στιγμή του τροχαίου

Η Μίνα Αρναούτη συγκλονίζει, περιγράφοντας τη στιγμή του τροχαίου: “Δεν φόρεσα ζώνη από την αρχή. Ο Παντελής ξεκίνησε κανονικά την πορεία. Μπήκα πρώτη φορά στο αμάξι του. Δεν τον είχα δει ποτέ ως οδηγό. Από πριν, όταν πηγαίναμε στην Γλυφάδα έτρεχε. Και του έλεγα να μην τρέχει. Την ώρα του ατυχήματος, αύξησε ταχύτητα και του είπα “Παντελή μην τρέχεις, γιατί φοβάμαι”. Με άκουσε, αλλά αδιαφόρησε. Είχα την αίσθηση ότι εκείνη την στιγμή αύξησε την ταχύτητα. Ανησύχησα και έβαλα ζώνη”.
Και συνέχισε: “Κατάλαβα ότι πήγαινε για τον τοίχο. Είχα την αίσθηση ότι δεν μπορούσε να ελέγξει το αυτοκίνητο. Ήταν σαν να το άφησε να φύγει. Δεν μου φαινόταν ότι τον πήρε ο ύπνος. Έχω την εντύπωση ότι άκουσα τη φωνή της Φρόσως. Μια κραυγή.

Δευτερόλεπτα μετά το τροχαίο, πρόσεξα ότι είχα τραυματιστεί. Είχα πανικοβληθεί και φώναζα βοήθεια. Δεν θυμάμαι να ένιωθα πόνο. Έχω κάποιες εικόνες ότι ήμουν στην άσφαλτο, ζητούσα νερό και μετά μου είπαν ότι έλεγα να σώσουν τον οδηγό. Θυμάμαι την Φρόσω να προσπαθεί να ξεσφηνώσει από κάπου… Δεν θυμάμαι καθόλου τον απεγκλωβισμό μου. Η επόμενη ξεκάθαρη εικόνα είναι στο νοσοκομείο, ενάμιση μήνα μετά”.

Τα social media και η απάντηση στην οικογένεια Παντελίδη

Αναφερόμενη στις αναρτήσεις της στο Facebook, αλλά και στην οικογένεια του Παντελή Παντελίδη, η Μίνα Αρναούτη τόνισε: “Έχουν κάθε δικαίωμα να ψάξουν την αλήθεια τους. Αλλά αφού επέλεξαν να το κάνουν δημόσια, έτσι κι εγώ αποφάσισα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να πω τη δική μου αλήθεια.

Είναι πολύ διαφορετικό για την Φρόσω να είναι πέντε μέρες στο νοσοκομείο και εγώ πέντε μήνες και να συνεχίζουν να με στοχοποιούν, ενώ ακόμα παλεύω για την αποκατάστασή μου. Δεν με κατηγόρησαν ότι οδηγούσα, αλλά με έλεγαν ψευδομάρτυρα“.

Και συνέχισε για την οικογένεια Παντελίδη: “Δεν νιώθω ότι υπάρχει κόντρα. Ούτε έχω κάποια κακία. Νομίζω όμως ότι ο Τριαντάφυλλος (σ.σ. ο αδερφός του Παντελή Παντελίδη) θα έπρεπε να με πλησιάσει και να μου πει ότι έκανε λάθος. Νιώθω αδικημένη από την οικογένειά του, γιατί θα μπορούσαν να αναζητήσουν την αλήθεια τους σε πιο χαμηλούς τόνους για να βοηθήσουν κι εμένα να σταθώ στα πόδια μου“.

Όσο για το τι θα έλεγε στην μητέρα του Παντελή Παντελίδη: “Καταλαβαίνω πολύ τον πόνο της. Τι να πεις σε μια μητέρα που έχασε το παιδί της; Από την άλλη, ήμουν σε πολύ δύσκολη θέση. Θα μπορούσαν να το κάνουν σιωπηλά. Με όλη αυτή την επίθεση που δέχθηκα, φοβάμαι να πάω να μιλήσω σε αυτούς τους ανθρώπους. Αν ο Παντελής ήταν μαζί μας, δεν θα ζητούσε καμία αποζημίωση και δεν θα επέτρεπε να μην αποζημιωθώ…“.

Στο αρχείο η υπόθεση

Στις 8 Οκτωβρίου 2017, ο αρμόδιος εισαγγελέας κατέληξε στην κρίση ότι η υπόθεση του τροχαίου πρέπει να μπει στο αρχείο.

Στο πόρισμα του, ο εισαγγελικός λειτουργός αποφάνθηκε ότι ο γνωστός τραγουδιστής, Παντελής Παντελίδης, ήταν ο οδηγός του μοιραίου τζιπ. Επιπλέον, αποφάνθηκε ότι οι αιτιάσεις της οικογένειας του σε βάρος των δύο συνεπιβατιδών του, Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου, είναι αβάσιμες.
Συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός απέρριψε τη μήνυση που είχε καταθέσει η οικογένεια του Παντελίδη, σε βάρος των κοριτσιών για ψευδορκία και ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Το μοιραίο πρωινό

Λίγο μετά τις 08:00 το πρωί της Πέμπτης, 18 Φεβρουαρίου 2016 το πολυτελές τζιπ του Παντελή Παντελίδη ανατρέπεται στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ο τραγουδιστής βρίσκει τραγικό θάνατο. Μία ημέρα μετά, ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα του σε νυχτερινό κέντρο, μαζί με την Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη.
Το βράδυ της Τετάρτης ο Παντελής Παντελίδης έφυγε από την πρόβα εν όψει της πρεμιέρας. Σε κάποιο σημείο της βραδιάς κατέληξε να βρίσκεται μαζί με την Φρόσω Κυριάκου και την Μίνα Αρναούτη, οι οποίες επέβαιναν επίσης στο όχημα. Η τελευταία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις