Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μήνες στο “περίμενε” για μια αναπηρική σύνταξη

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Είναι ήδη σε… αναμονή 4 με 5 μήνες και έχουν τουλάχιστον ένα δίμηνο μπροστά τους. Άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα που έπεσαν πάνω στο τέρας της γραφειοκρατίας

Ο νόμος άλλαξε, οι συντάξεις λόγω… μαϊμούδων που τώρα κάποιοι τις ανακάλυψαν βγαίνουν με νέο τρόπο και οι πραγματικά ανήμποροι άνθρωποι ταλαιπορούνται.

Σύμφωνα μάλιστα με τον βουλευτή της Ν.Δ. Νίκο Νικολόπουλο “Όλο αυτό το διάστημα οι δικαιούχοι δεν λαμβάνουν σύνταξη και επιδόματα, ενώ υπάρχουν εκείνοι που είναι ακάλυπτοι από τον Αύγουστο που σταμάτησε η λειτουργία των επιτροπών, με κάποιους εξ αυτών να έχουν κλείσει ραντεβού για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους τον Ιανουάριο, περιμένοντας στην συνέχεια να μπουν στη δεύτερη λίστα και ενώ θα έχουν περάσει ήδη 4 με 5 μήνες!!”

Ο νέος τρόπος έκδοσης συντάξεων και επιδομάτων ναι, είναι προς το καλύτερο, δεν υπήρξε όμως μέριμνα για όσους είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία με το παλιό σύστημα και επιπλέον οι άνθρωποι ειδικά από την επαρχία θα πρέπει πρώτα να περιμένουν ως τον Ιανουάριο για το ραντεβού καταγραφής, ύστερα να περιμένουν να φτάσουν οι φάκελοι στην Αθήνα και στη συνέχεια να οριστεί επιτροπή που θα πάει να τους εξετάσει επιτόπου!

“Ζήσε μαύρε μου να φας το Μάη τριφύλλι”… λέει ο λαός. Ο λαός μας είναι σοφός, οι νομοθέτες;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε