Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μισές αλήθειες: “Δεν θα υπάρξει περικοπή της κύριας σύνταξης το 2012”

Μισές αλήθειες: “Δεν θα υπάρξει περικοπή της κύριας σύνταξης το 2012”

Τη διαβεβαίωση ότι για ολόκληρο το 2012 δεν προβλέπεται περικοπή κύριας σύνταξης παρείχε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Ωστόσο δεν είπε το ίδιο για τις επικουρικές, αλλά και για την έκτακτη εισφορά που θα παρακρατηθεί από όλους!

Μια από τις εναλλακτικές που εξετάζονται είναι επίσης, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις, το οποίο είναι αρκετά βαρύ. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σχολιάζοντας τις σκέψεις αυτές, ο διοικητής του ΙΚΑ δήλωσε στο Mega ότι δεν είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο, ζητώντας ωστόσο να εφαρμοστεί το μέτρο ως κίνητρο για τις επιχειρήσεις που έχουν αποδείξει ότι είναι συνεπής.

Πρότεινε να εφαρμοστεί η ρύθμιση στις επιχειρήσεις που καταθέτουν μισθούς και εισφορές σε τράπεζες, καθώς και να προκριθεί ένα σύστημα κλιμακούμενων μειώσεων ασφαλιστικών εισφορών.

Σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για όλα όσα θα συζητηθούν με την τρόικα η οποία έρχεται με άγριες διαθέσεις – όπως φημολογείται – για τον 13ο και τον 14ο μισθό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απολύσεις στο Δημόσιο με αναθεώρηση στο Σύνταγμα

Στο τραπέζι οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα – Θέλουν να “φάνε” 100 ευρώ από όλους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε