Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Μητροπολίτης Πειραιώς: Μετά τους εβραίους σειρά είχε το Ισλάμ!

Το θέµα έφτασε στη Σύνοδο µετά την έντονη διαµαρτυρία που διατύπωσε η Μουσουλµανική Ένωση Ελλάδος για την ανακοίνωση που εξέδωσε την περασµένη Παρασκευή ο κ.Σεραφείµ.

Σε αυτήν ο µητροπολίτης «αφόριζε» για ακόµη µία φορά τη µουσουλµανική θρησκεία – τη χαρακτήρισε καταστροφική – ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να µην κατασκευάσει το τζαµί στην Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι ο σχετικός νόµος είναι αντισυνταγµατικός.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συζητήσει την Τετάρτη το θέµα µιας και οι φραστικές επιθέσεις του Σεραφείµ – που αυτή την περίοδο είναι και µέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου – έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις κοινότητες Εβραίων και µουσουλµάνων στην Ελλάδα.

Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος με δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναρωτιέται τι σκοπό έχει ο Μητροπολίτης Πειραιά και εάν τα λεγόμενά του εκφράζουν την επίσημη Εκκλησία.

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχιεπίσκοπο για τις δηλώσεις Σεραφείμ είχε στείλει όμως και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, έπειτα από την πρόσφατη επίθεση του κ.Σεραφείμ, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε ισχυριστεί ότι ο διεθνής σιωνισμός έχει αλώσει το διεθνές τραπεζικό σύστημα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε