Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μητροπολίτης Σισανίου:Αλλη η Ορθοδοξία της Εκκλησίας και άλλη η “Ορθοδοξία” της Χρυσής Αυγής

Μητροπολίτης Σισανίου:Αλλη η Ορθοδοξία της Εκκλησίας και άλλη η “Ορθοδοξία” της Χρυσής Αυγής

Ο μητροπολίτης Σισανίου Παύλος με δεύτερη παρέμβασή του απαντά στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία του καταλογίζει ότι «πολιτικολογεί εναντίον συγκεκριμένου κόμματος, ενώ δεν λέει λέξη για κόμματα και πολιτικούς που δηλώνουν ευθέως άθεοι».

O μητροπολίτης τονίζει πως «είναι προτιμότερο να είσαι άθεος από το να μπερδεύεις ή να χρησιμοποιείς την πίστη και την Εκκλησία για να παγιδεύεις τους ανθρώπους».

«Ο Θεός είναι αγάπη», επισημαίνει και παραπέμπει τους χρυσαυγίτες σε σχετική περικοπή του Ευαγγελιστή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου: «Αυτός που λέει ότι αγαπά τον Θεό και μισεί τον αδελφό του είναι ψεύτης. Πώς μπορείς να αγαπάς τον Θεό που δεν τον είδες και να κακοποιείς τον αδελφό σου που τον βλέπεις καθημερινά;».

Ο μητροπολίτης Παύλος ξεκαθαρίζει ότι η Εκκλησία είναι του Χριστού και όχι του έθνους. «Μια εθνική Εκκλησία που μπορεί να μάχεται τα μέλη μιας άλλης Εκκλησίας λόγω του χρώματος των μελών της είναι μια αιρετική Εκκλησία», τονίζει και διερωτάται ποια σχέση έχουν οι διδαχές της Εκκλησίας και του Ευαγγελίου με τις πρακτικές και τις συμπεριφορές της Χρυσής Αυγής. «Εχει καμία σχέση η “Ορθοδοξία” της Χ.Α. με την πίστη, το βίωμα και την Ορθοδοξία του Ευαγγελίου; Είναι ευθέως αντίστροφες και αλληλοαποκλειόμενες».

«Το παραμύθι περί πολιτικολογίας καιρός είναι να σταματήσει από όλους», ξεκαθαρίζει, και σημειώνει: «Δεν πολιτικολογώ απέναντι ενός ορισμένου κόμματος, όπως με κατηγορείτε, αλλά θεολογώ υπερασπιζόμενος την αληθινή Ορθοδοξία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απειλές δέχτηκε ο θαραλέος Μητροπολίτης που έγραψε κατά της Χρυσής Αυγής!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε