Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Απολογούνται οι απαγωγείς

απαγωγείς

– Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεψε και πάλι στην οικογένεια του μετά από μία “Χουλιγουντιανή” απαγωγή
– Οι εφτά απαγωγείς που έχουν συλληφθεί οδηγήθηκαν σήμερα (07.10.2017) στον ανακριτή για να απολογηθούν
– Οι δυο από τους συλληφθέντες αρνούνται κάθε εμπλοκή
– Συνεχίζονται οι έρευνες – Υπάρχουν άτομα που βοηθούσαν αλλά δεν έχουν συλληφθεί

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απελευθερώθηκε και επέστρεψε στην οικογένεια του μετά από έξι μήνες. Οι αστυνομικοί μετά από συντονισμένη επιχείρηση “έσωσαν” τον επιχειρηματία και συνέλαβαν τους απαγωγείς του. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεψε στο σπίτι του και όπως είχε δηλώσει νιώθει σα να ξαναγεννήθηκε.

απαγωγείς

Σήμερα, Σάββατο (07.10.2017) απολογούνται οι επτά που έχουν ήδη συλληφθεί για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Οι δύο φαίνεται να αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ωστόσο οι υπόλοιποι έχουν αποδειχθεί… λαλίστατοι!

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δράστες είναι: διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Λεμπιδάκης

Πρόκειται για τις σοβαρότερες κακουργηματικές κατηγορίες ενώ οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν και πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

“Είμαι αθώος. Κατηγορούμαι επειδή έκανα βόλτα μαζί τους”

Ο ένας κατηγορούμενος, ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα. Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα “παιδαριώδη στοιχεία”, όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος,  δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για 5 κακουργήματα.

απαγωγείς απαγωγείς

Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Μαραθώνια διαδικασία και έρευνες σε εξέλιξη

Η σημερινή διαδικασία αναμένεται μαραθώνια, ωστόσο οι αρχές εξακολουθούν να εργάζονται στην υπόθεση, η οποία όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά, όπως όλα δείχνουν, θα “έρθουν” και νέες συλλήψεις.

απαγωγή Λεμπιδάκη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα από τη δικογραφία, τις καταθέσεις, τις παρακολουθήσεις και τις μαρτυρίες των εμπλεκομένων προκύπτουν 8 νέα πρόσωπα μεταξύ των οποίων Ο «φιλόσοφος», ο «Γιάννης ο Ρώσος», ο ανώνυμος συμπατριώτης του, ο «Άκης» οι οποίοι φέρεται να έχουν σημαντικό ρόλο.

Πηγή: flashnews.gr,  cretalive.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις