Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Η κατάθεση του ιδιοκτήτη της μάντρας που κρατούσαν τον επιχειρηματία

Μιχάλης Λεμπιδάκης
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Οι στιγμές αγωνίας που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αποκαλύπτονται μέσα από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων
– Στην κατάθεση του ιδιοκτήτη της μάντρας που κρατούνταν ο επιχειρηματίας περιγράφονται οι συνθήκες στις οποίος ζούσε στα χέρια των απαγωγέων
– Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι τον είχαν δεμένο στο καλοριφέρ και πως του κάλυπταν τα μάτια για να μη βλέπει
– Αποκαλυπτικά είναι τα όσα λέει ο κατηγορούμενος και για τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονταν τα βίντεο που στέλνονταν στην οικογένεια

Ο άνθρωπος αυτός, έχει την μάντρα μέσα στην οποία κρατούνταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, μέχρι τη στιγμή της απελευθέρωσής του από τους αστυνομικούς. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, για τον οποίο οι πελάτες μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια και φυσικά ποτέ δεν πίστευαν ότι θα έκρυβε στη σοφίτα του τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, ακριβώς πάνω από τα κεφάλια των πελατών.

Ο κατηγορούμενος μαντράς λέει στην κατάθεσή του ότι δεν ζήτησε χρήματα για αυτό που έκανε και πως “αναγκάστηκε” να κάνει ό,τι έκανε. Μεταξύ άλλων, μεριγράφει τη μεταφορά του Λεμπιδάκη στη μάντρα:

“Του Λεμπιδάκη του φορούσαν μια μάσκα ύπνου για να μη βλέπει. Είχαμε συμφωνήσει να τον βάλουμε στη σοφίτα που υπάρχει στο πάνω μέρος του γραφείου μου. Τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο, τον έβαλαν να κάνει μπάνιο στο σπίτι κάτω από τη σοφίτα, του έδωσα εγώ κάποια ρούχα δικά μου να φορέσει και μετά τον πήγαμε στη σοφίτα… Στη σοφίτα τον έδεσαν με μια αλυσίδα στο πόδι, η οποία κατέληγε στο καλοριφέρ. Στο παράθυρο που υπήρχε εκεί, βάλαμε εσωτερικά εφημερίδες για να μη βλέπει έξω και από την εξωτερική μερικά χαρτόνια”.

Όπως λέει ο ίδιος, πήγαινε κάποιες φορές και μιλούσε με τον Λεμπιδάκη έξω από την πόρτα, χωρίς εκείνος να τον βλέπει. Αναφέρει ότι τον έλυναν κάθε μέρα για κάποια ώρα από την αλυσίδα και τον άφηναν να κάνει γυμναστική και να κινείται στο δωμάτιο.

Ο κατηγορούμενος αναφέρεται επίσης, στις επιστολές αλλά και στα βίντεο που γυρίστηκαν στη σοφίτα της μάντρας του και τα οποία οι απαγωγείς έστελναν στην οικογένεια Λεμπιδάκη.

“Δε θυμάμαι αν οι επιστολές που έγραψε ο Λεμπιδάκης ήταν 4 ή 5 συνολικά. Σε μία επιστολή αναφερόταν πάντως ότι έπεσε το ποσό των λύτρων στα 18 εκατομμύρια και στην τελευταία ο Λεμπιδάκης τόνιζε ότι η υγεία του δεν ήταν καλά και ότι η οικογένεια έπρεπε να βιαστεί. Όντως εκείνες τις ημέρες ο Μιχάλης ξεκίνησε να έχει ρίγος και πυρετό…”

 

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπαν στις καθαθέσεις τους, τόσο ο φερόμενος ως “εγκέφαλος” της απαγωγής, όσο και ο πατέρας, που εκτός από τη δική του εμπλοκή στην υπόθεση, κατηγορείται ότι έμπλεξε και την 16χρονη κόρη του. Δείτε στο βίντεο του LiveNews, τι είπαν στις καταθέσεις τους:

Πηγή: newsIT.gr, LiveNews

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις