Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Τι αποκαλύπτει η μητέρα της 16χρονης για την απαγωγή [vid]

Μιχάλης Λεμπιδάκης
ΦΩΤΟ newsIT.gr

– Η 16χρονη έκανε ό,τι έκανε με τις υποδείξεις του πατέρα της σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα της στην εκπομπή TATIANA live
– Αμφισβητεί την εμπλοκή του άντρα της με τον οποίο είναι 30 χρόνια μαζί
– “Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι του χαρακτήρα του” είπε η γυναίκα του
– Ποτέ δεν της μιλούσε για την απαγωγή Λεμπιδάκη ούτε καν σχολίαζε όσα άκουγαν στις ειδήσεις
– Η 16χρονη κόρη της οικογένειας έχει αφεθεί ελεύθερη

Από την πρώτη στιγμή της απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη και μόλις έγιναν γνωστές οι πρώτες συλλήψεις για την υπόθεση, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση η εμπλοκή της 16χρονης μαθήτριας στην πολύκροτη υπόθεση. Το κορίτσι, φέρεται να το έμπλεξε ο ίδιος του ο πατέρας, στέλνοντάς το να αγοράζει κάρτες κινητών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς. Η μαθήτρια φαίνεται πως είχε τυφλή εμπιστοσύνη στον πατέρα της, τον οποίο θαύμαζε επειδή εκείνος πρωτοστατούσε στο τοπικό κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Σήμερα και ενώ πλέον η 16χρονη έχει αφεθεί ελεύθερη υπό όρους, η μητέρα του κοριτσιού μίλησε στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, για όσα τις είπε η κόρη της αλλά και ο σύζυγός της.

Η γυναίκα, που είναι καθηγήτρια, είπε πως δεν γνώριζε το παραμικρό για όσα έγιναν. Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι η οικογένεια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

“Εξαιτίας της κρίσης είχαμε κι εμείς προβλήματα όπως όλος ο κόσμος” είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο σύζυγός της δεν είχε ποτέ μπλεξίματα με την Αστυνομία.

Λεμπιδάκη
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μετά την απελευθέρωσή του – ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τι της είπε η κόρη της για την υπόθεση

“Αυτό που είπε και στην κατάθεσή της, ότι έκανε κάποια πράγματα χωρίς να γνωρίζει τι ήταν αυτό που έκανε, έχοντας εμπιστοσύνη στις υποδείξεις του πατέρα της… Εγώ είμαι βέβαιη ότι το παιδί μου δεν ήξερε τίποτα και έκανε κάποια πράγματα για εξυπηρέτηση. Αν είναι δυνατόν το παιδί μου να εμπλέκεται συνειδητά! Αποκλείεται αυτό”!

“Μετά από όλη αυτή την περιπέτεια προσπαθούμε να ηρεμίσουμε… Κάνω ό,τι μπορώ για να αφήσουμε πίσω μας αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία. Ένα μικρό παιδάκι τόσες ώρες στην αστυνομία… Καλά της φέρθηκαν αλλά είναι ένα μικρό παιδί, μακριά από το σπίτι του, μακριά από τη μάνα του και να πρέπει να επαναλαμβάνει πράγματα…

Για την εμπλοκή του συζύγου της στην απαγωγή Λεμπιδάκη

“Εγώ θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα λάμψει η Δικαιοσύνη και θα λάμψει και θα ξεκαθαρίσουν τα πραγματα. Αμφισβητώ όμως την εμπλοκή του άντρα μου. Είμαι 30 χρόνια μαζί του. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι του χαρακτήρα του. Από κει και πέρα δε μπορώ να ξέρω τι έχει γίνει…”

Η γυναίκα είπε μάλιστα, ότι ο άντρας της δεν της μίλησε ποτέ για την απαγωγή Λεμπιδάκη, ουτε καν σχολιάζοντας όσα έβλεπαν στις ειδήσεις.

“Δεν είχα παρατηρήσει κάτι, πληροφορούμαστε τι έγινε από την τηλεόραση… Δεν συζητούσαμε ποτέ για την απαγωγή. Εγώ τα παρακολουθούσα στην τηλεόραση. Δε μας απασχόλησε ποτέ αυτό το θέμα. Κάποια φορά, εγώ το ανέφερα με συμπόνια για τον άνθρωπο (Λεμπιδάκη). Αυτό, τίποτα άλλο. Δεν παρατήρησα κάποια αντίδρασή του (του συζύγου της). Και χάρηκα πολύ που ο άνθρωπος (Λεμπιδάκης) πήγε σπίτι του”.

“Ο πατέρας της την αγαπάει πάρα πολύ (την κόρη)… Δεν ξέρω τι έγινε. Περνάμε μία περιπέτεια και θέλω όσο γίνεται να έχει καλό τέλος”.

Τέλος, η γυναίκα είπε ότι όταν μίλησε τηλεφωνικά με τον άντρα της, μετά τη σύλληψή του, εκείνος ήταν συντετριμμένος. “Ο σύζυγός της της ζήτησε ρούχα για να μπορέσει να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία… Δε μου ανέφερε κάτι για την υπόθεση και τον άκουσα θλιμμένο. Είναι συντετριμμένος. Τον ρώτησα τι γίνεται και δε μου έδωσε απάντηση”.

Η απολογία της 16χρονης για την απαγωγή – «Περνούσαμε πολύ δύσκολα οικονομικά»

«Περνούσαμε δύσκολα οικονομικά» είπε στην απολογία της η 16χρονη που συνελήφθη μαζί με 7 ακόμα άτομα για συμμετοχή στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα κατηγορείται ότι είναι αυτή που έστειλε τον περασμένο Αύγουστο – μέσω ταχυδρομείου από τα Χανιά- το τελευταίο δέμα των απαγωγέων προς την οικογένεια του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Επίσης, σύμφωνα με τη δικογραφία , την ίδια περίπου περίοδο αγόρασε από το Σπήλι, ένα καρτοκινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινώνησαν οι απαγωγείς με την οικογένεια. Όπως αναφέρεται, και στις δύο περιπτώσεις την μετέφερε με δίκυκλο όχημα ο πατέρας της, εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης.

Οι οδηγίες του πατέρα

Στην απολογία της, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ανέφερε ότι οι οδηγίες που της έδωσε ο πατέρας της ήταν «να μην ακουμπήσει τίποτε» και να μην απαντήσει σε ερωτήσεις». Μάλιστα σε ότι αφορά την αγορά του καρτοκινητού, της είχε πει ότι αν δει κάμερες μέσα στο κατάστημα να φύγει χωρίς να αγοράσει τίποτε, κάτι που έγινε στο πρώτο κατάστημα που μπήκε. Ανέφερε ότι της φάνηκαν «παράξενες» αυτές οι οδηγίες, ωστόσο δεν θεώρησε σκόπιμο να ρωτήσει τον πατέρα της για ποιο λόγο έπρεπε να κινηθεί έτσι.

Η ίδια υποστήριξε ότι η οικογένεια, στην οποία να σημειωθεί είναι το μοναδικό παιδί, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ότι είχαν γίνει κατασχέσεις λογαριασμών και αναγκάζονταν να διαβιούν με περίπου 1.500 ευρώ το μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η 16χρονη οδηγήθηκε το βράδυ της Τρίτης ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος της απήγγειλε κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων.

Αμέσως μετά απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή που την άφησε ελεύθερη, επιβάλλοντάς της τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Πηγή: TATIANA live, LiveNews, CretaLive

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις