Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μίζες σε 1.300 μεγαλογιατρούς από ξένη φαρμοκοβιομηχανία

Μίζες σε 1.300 μεγαλογιατρούς από ξένη φαρμοκοβιομηχανία

Στα ίχνη του μεταλύτερου σκανδάλου στον τομέα της Υγείας βρίσκονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας του Σαββάτου.

Περίπου 1.300 μεγαλογιατροί που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία φέρονται να έπαιρνα δώρα για να προωθούν τα φάρμακα γνωστού γερμανικού κολοσσού σε νοσοκομεία και ασθενείς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη λίστα περιλαμβάνονται πολύ γνωστοί γιατροί από νοσοκομεία της Αθήνας, αλλά και της περιφέρειας, όπως της Πάτρας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, καθώς επίσης και “επιλεγμένων” γιατρών σχεδόν σε όλες τις πόλεις της επαρχίας που έχουν τις κατάλληλες θέσεις για την προώθηση της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης.

Η υπόθεση έχει “δέσει” αναφέρει η Ημερησία, καθώς το ΣΔΟΕ έχει στα χέρια του εκατοντάδες παραστατικά πληρωμών” που έγιναν στους εν λόγω γιατρούς από το 2007, μέχρι το 2009. Κρίσιμος μάρτυρας – κλειδί παρέδωσε πρόσφατα δύο μαύρες σακούλες σκουπιδιών με τέτοιο αποδεικτικό υλικό.

Πριν το 2007, η εταιρεία ακολουθούσε τη νομότυπη διαδικασία των “δώρων” και των “χορηγιών”, μέσω συνεδρίων, εκπαιδευτικών ταξιδιών κ.λ.π. Από τότε και μετά ωστόσο, καθώς έκρινα ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είχαν ατονήσει άρχισαν πλέον να δίνουν φανερά “δώρα” με απευθείας καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς γιατρών ή συγγενών τους.

Το ΣΔΟΕ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι έτοιμο να ανοίξει λογαριασμούς, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ώστε μέσω του πόθεν έσχες να φανούν οι μίζες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε