Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Την Κυριακή το μνημόσυνο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Την Κυριακή το μνημόσυνο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Μνημόσυνο για την συμπλήρωση τριών μηνών από το χαμό του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη η εξαφάνιση και η υπόθεση θανάτου του οποίου συγκλόνισε το Πανελλήνιο, τελείται την ερχόμενη Κυριακή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Σελλί Ρεθύμνου.

Η κοινωνία του μικρού χωριού του Ρεθύμνου παραμένει σιωπηλή με τον χαμό του παλικαριού να αποτελεί ακόμα θέμα συζήτησης στα καφενεία. Η οικογένεια του αδικοχαμένου Βεγγέλη Γιακουμάκη εξακολουθεί να ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει τον άδικο χαμό του…
Μεθαύριο Κυριακή, το μικρό χωριό Σέλλι Ρεθύμνου αναμένεται να γεμίσει από συγγενείς φίλους, γνωστούς και άγνωστους που θα δώσουν το “παρών” στο μνημόσυνο του αδικοχαμένου φοιτητή…
Την ίδια στιγμή, ένα ιδιαίτερο βραβείο, για την αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος που παρουσιάζει έξαρση στην ελληνική κοινωνία, το γνωστό και ως bullying, απονεμήθηκε στους μαθητές του 10ου Γυμνασίου Λάρισας!
Οι νεαροί μαθητές με αφορμή την έξαρση του των φαινομένων λεκτικής και σωματικής βίας στο σχολείο (το γνωστό και ως bullying) ανέλαβαν πρωτοβουλία και δημιούργησαν «Ομάδες Φιλίας» μέσα στο σχολείο, με στόχο την ελάττωση η και την εξάλειψη των φαινομένων αυτών.
Η πρωτοβουλία των μαθητών αναγνωρίστηκε και βραβεύτηκε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό από τον δήμο Λαρισαίων. Το σχετικό βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους των μαθητών, εκπρόσωποι του 15μελούς από τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Αλ. Μπατζανούλη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε