Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Μοιράζουν λουλούδια και σηκώνουν μπάρες σήμερα οι ταξιτζήδες

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Έκτη μέρα κινητοποιήσεων για τους ιδιοκτήτες ταξί, αλλά και σήμερα αποφάσισαν να αποφύγουν τους αποκλεισμούς δρόμων, αεροδρομίων και λιμανιών.

Στο Λασίθι, οι ταξιτζήδες από τη Σητεία και την Ιεράπετρα κατέλαβαν συμβολικά τα εκδοτήρια των εισιτηρίων στο Φοινικόδασος του Βάι, επιτρέποντας τη δωρεάν πρόσβαση στο κοινό.

Παράλληλα μοίραζαν λουλούδια και ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους. Η κίνηση τους αυτή, είναι όπως οι ίδιοι λένε συμβολική για να εξηγήσουν στους πολίτες και τους τουρίστες γιατί αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Στα Χανιά, οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας από το πρωί στο αεροδρόμιο Χανίων. Έχουν παρατάξει τα οχήματα τους στο χώρο έξω από το αεροδρόμιο, χωρίς όμως να εμποδίζουν τη μεταφορά επιβατών με άλλα μέσα.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, συγκεντρώθηκαν ταξιτζήδες από όλη την Ήπειρο. Περίπου στις 09:00 το πρωί, 200 ταξί στάθμευσαν στο λιμάνι και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης. Λίγο μετά τις 11 αποχώρησαν από την προβλήτα και κατευθύνθηκαν προς την Πρέβεζα όπου αναμενόταν να αποκλείσουν για 2 ώρες την υποθαλάσσια σήραγγα στο Άκτιο.

Στην Κέρκυρα, για δεύτερη μέρα, οι ταξιτζήδες κατέλαβαν τα εκδοτήρια εισιτηρίων στις εισόδους μνημείων και Μουσείων. Οι επισκέπτες του Αχιλλείου και του Παλαιού Φρουρίου δεν πλήρωσαν εισιτήριο.

Στη Λευκάδα, οι ταξιτζήδες βρέθηκαν στη γέφυρα της Λευκάδας με κατεβασμένα τα ταξίμετρα, ενώ δεν αποκλειόταν να κατευθυνθούν προς το Άκτιο για να συναντήσουν τους συναδέλφους τους από την Ήπειρο.

Στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά οι αυτοκινητιστές ταξί απήργησαν χωρίς να έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις ή αποκλεισμούς.

Από τις 10.00 το πρωί, ταξί της Καλαμάτας, Σπάρτης και Τρίπολης έχουν ανοίξει τα διόδια Ασέας στην Τριπόλεως – Κορίνθου και ταξί της Κορίνθου και της Αργολίδας έχουν ανοίξει τα διόδια Σπαθοβουνίου στην Κορίνθου – Τριπόλεως. Τα διόδια έμειναν ανοιχτά έως τις 13:00, ενώ την Κυριακή ετοιμάζονται να κάνουν πιο δυναμική την παρουσία τους στην εθνική οδό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συλλήψεις και αυτόφωρο για τους οδηγούς ταξί – 59 δικογραφίες και 600 οδηγοί στο στόχαστρο

Θέλουν να δουν τον πρωθυπουργό οι ταξιτζήδες

Μόνο μπάρες διοδίων σηκώνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί – Εντολή Εισαγγελέα να τους αφαιρούνται οι πινακίδες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε