Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μομφεράτος για Κουφοντίνα: Σωστό να βγαίνουν από τη φυλακή και οι ισοβίτες

Μομφεράτος
πηγή φωτό: Facebook

Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα ο Γιώργος Μομφεράτος, με αφορμή την άδεια Κουφοντίνα, τόνισε ότι ακόμα και οι καταδικασμένοι σε ισόβια πρέπει να βγαίνουν κάποια στιγμή από τη φυλακή.

«Αν ο Κουφοντίνας είναι μέσα ή έξω από τη φυλακή, λίγο με απασχολεί» δήλωσε ο γιος του Νίκου Μομφεράτου, Γιώργος Μομφεράτος.

«Να σταματήσει ο ντόρος»

Ο γιος του δολοφονημένου από τη 17 Νοέμβρη εκδότη της Απογευματινής, διερωτήθηκε γιατί γίνεται τόσος ντόρος για τη διήμερη άδεια του Κουφοντίνα και πόση δημοσιότητα θα δοθεί όταν εκείνος θα αποφυλακιστεί.

«Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι γιατί γίνεται ακόμα τόσος ντόρος και τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσει να γίνεται αυτός ο ντόρος», είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM για την άδεια Κουφοντίνα.

«Σωστό να βγαίνουν από τη φυλακή οι ισοβίτες»

«Δηλαδή αν για δύο μέρες γίνεται πανικός τι θα γίνει όταν βγούνε τελειωτικά από τη φυλακή; Αυτό πρέπει να αναρωτηθούμε, πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία για να δεχτούμε ένα τέτοιο γεγονός και νομίζω ότι όταν γίνει αυτό το σημαντικό θα είναι να μη μας ενδιαφέρει, να μη μας αφορά».

Ο γιος του Νίκου Μομφεράρτου σημείωσε μάλιστα ότι «ο νομικός μας πολιτισμός λέει ότι κάποια μέρα αυτοί οι άνθρωποι θα βγουν από τη φυλακή και νομίζω ότι είναι σωστό κάποια στιγμή να βγαίνουν οι καταδικασθέντες σε ισόβια».

«Δεν πρέπει να συζητάμε με συναισθηματικούς όρους»

«Η δημοσιότητα που δίνεται σήμερα είναι γιατί δεν έχουμε λύσει τα προβλήματά μας, αλλά για να τα λύσουμε πρέπει να μιλήσουμε για τα θέματά μας και δεν πρέπει να συζητάμε με συναισθηματικούς όρους».

Ο Γιώργος Μομφεράτος ρωτήθηκε αν θα περίμενε από τα μέλη της 17Ν να βγουν να ζητήσουν συγγνώμη για τον τρόπο που προσπάθησαν να περάσουν τις ιδέες τους:

Ο Τεμπονέρας απαντά στον Μπακογιάννη: Όταν αποφυλακίστηκε ο Καλαμπόκας δεν αρθρώσατε λέξη!

«Οι ιδέες τους δεν έχουν καμία διαφορά από ιδέες εκατομμύρια άλλων, ο μόνος λόγος που τους ακούμε είναι επειδή δολοφόνησαν ανθρώπους. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ σημαντικό οι ίδιοι να βγούνε και να καταλάβουν ότι όλο αυτό που κάνανε είναι λάθος.

Δεν είναι εύκολο θέμα, πιστεύω ότι θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους αυτούς σε τεράστια απελπισία αυτό το ζήτημα και νομίζω ότι δεν έχουν το θάρρος να το κάνουν οπωσδήποτε όμως θα ήταν σημαντικό όπως έγινε και στην Ιταλία», είπε ο γιος του δολοφονημένου εκδότη.

Ποιος ήταν ο Νίκος Μομφεράτος

Ο Νίκος Μομφεράτος (28 Φεβρουαρίου 1924 – 21 Φεβρουαρίου 1985) ήταν Έλληνας εκδότης και τραπεζίτης, στενός φίλος και συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες του κεντροδεξιού Τύπου, και από τα πιο γνωστά θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Στις 21 Φεβρουαρίου 1985 δολοφονήθηκε στην διασταύρωση των οδών Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ στο Κολωνάκι από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Στην ίδια τρομοκρατική επίθεση, τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του, Παναγιώτης Ρουσέτης. Ο Παναγιώτης Ρουσέτης μετά από 11 μέρες νοσηλείας κατέληξε στο νοσοκομείο….

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις