Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μόνο φορτηγά της Ε.Ε. στις μεταφορές στην Ελλάδα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τέλος στους κινδύνους για κατάρρευση της αγοράς των μεταφορών μέσω αθρόας εισροής εταιρειών και ιδιωτών από τρίτες χώρες που θα μπορούσαν να μειώσουν κατακόρυφα τις τιμές προκαλώντας τεράστια προβλήματα στους κατόχους φορτηγών στην Ελλάδα επιχειρεί να βάλει με την τροπολογία το υπουργείο

Πολίτες και επιχειρήσεις τρίτων κρατών θα πρέπει να ιδρύσουν εταιρία στο κοινοτικό έδαφος, προκειμένου να εισέλθουν στην Ελληνική αγορά. Επίσης, θα επιτραπεί η εκτέλεση εθνικού μεταφορικού έργου από τους διεθνείς μεταφορείς και αντίστροφα. “Οι επιχειρήσεις που έχουν άδεια να διεξάγουν διεθνείς οδικές εμπορευματικές μεταφορές έχουν το δικαίωμα να διεξάγουν και εθνικές οδικές μεταφορές, με την ίδια άδεια, οι δε επιχειρήσεις που διεξάγουν εθνικές μεταφορές έχουν το δικαίωμα να διεξάγουν και διεθνείς μεταφορές εφόσον είναι κάτοχοι της αντίστοιχης άδειας οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων” αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας που παρουσιάζει το “Βήμα”.
Γίνεται ταυτόχρονα πιο αυστηρή η τεχνολογική κλάση των οχημάτων για την χορήγηση νέας άδειας, καθώς καταργείται η κατηγορία EURO IV.
“Οι άδειες κυκλοφορίας φορτηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων χορηγούνται αποκλειστικά για φορτηγά, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία εκπομπών EURO V ή μεταγενέστερων οδηγιών που καθορίζονται με απόφαση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και δεν επιτρέπεται η αντικατάστασή τους με άλλα φορτηγά αυτοκίνητα μεγαλύτερου ή μικρότερου μικτού βάρους” σημειώνεται στο κείμενο.

Διαβάστε επίσης:
Δεν τα “βρήκαν” Βορίδης και ιδιοκτήτες φορτηγών – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων απεργιών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε