Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIT: Απάτη μαμούθ με θύματα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

«Χτύπησαν» και πάλι οι «αετονύχηδες» οι οποίοι με δόλωμα την οριστική διαγραφή των χρεών…

 

προς τις τράπεζες, προσπαθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στις τσέπες των δανειοληπτών και να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. 
Από τη μια η οικονομική απόγνωση των πολιτών που δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες και από την άλλη ο Χριστουγεννιάτικος μποναμάς που μεταφράζεται στον 13ο μισθό, έχουν αποθρασύνει τα κυκλώματα επιτήδειων πιθανόν και εισπρακτικών εταιριών όπως καταγγέλλει στο Newsit.gr η Αντιπρόεδρος τους ΕΚΠΟΙΖΩ κα Παναγιώτα Καλαποθαράκου.
 
«Δεκάδες καταναλωτές μας τηλεφωνούν και μας καταγγέλλουν ότι επιτήδειοι τους τηλεφωνούν και τους προτρέπουν να καταθέσουν σε κάποιο λογαριασμό – ή και στο λογαριασμό εξόφλησης του δανείου τους – το 10% ή 20% των οφειλών τους με την υπόσχεση ότι θα διαγραφεί το υπόλοιπο της οφειλής τους. Τους υπόσχονται μάλιστα ότι η «εξοφλητική» απόδειξη θα τους σταλεί ταχυδρομικά σε δέκα ημέρες!»
ΕΩΣ ΚΑΙ 20.000 ΕΥΡΩ Η ”ΤΑΡΙΦΑ” ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ
 
Από 500 έως και 20.000 ευρώ ανάλογα πάντα με το ύψος της οφειλής του δανειολήπτη προς την τράπεζα κυμαίνεται και η ”ταρίφα” των κυκλωμάτων. 
Η κα Παναγιώτα Καλαποθαράκου εν όψει και της επικείμενης ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ) για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά εφιστά την προσοχή των καταναλωτών να μην δίνουν καμία εμπιστοσύνη σε οποιεσδήποτε προφορικές διαβεβαιώσεις και να μην καταθέτουν σε καμία περίπτωση χρήματα σε αγνώστους
.
«Οι δανειολήπτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί. Άλλωστε σύμφωνα και με το νομοσχέδιο η ρύθμιση των οφειλών είναι θεσμικά κατοχυρωμένη και προβλέπει τη συνεργασία με τις τράπεζες» 
Ερωτηματικό ωστόσο δημιουργεί το πως απόρρητα προσωπικά δεδομένα των οφειλετών όπως τηλέφωνα, διευθύνσεις και λοιπά στοιχεία βρίσκονται στις… ατζέντες των αδίστακτων κυκλωμάτων οι οποίοι με την πρόφαση ότι θα δώσουν ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν για να τους εξαπατήσουν και να υποκλέψουν με ψεύτικες υποσχέσεις υπέρογκα χρηματικά ποσά.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε