Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μόνο στο NewsIt: Γιατί θα διακοπεί η δίκη Γρηγορόπουλου

Μόνο στο NewsIt: Γιατί θα διακοπεί η δίκη Γρηγορόπουλου

Αποφασισμένος να ζητήσει την διακοπή της δίκης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

εμφανίζεται ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας.

Κατηγορεί μάλιστα την άλλη πλευρά οτι προσπαθεί να επηρεάσει την κρίση, να κλονίσει το ηθικό των δικαστών και οτι τους στοχοποιεί.

Επίσης, σε ανακοίνωσή του μιλάει για αχαρακτήριστες επιθέσεις εναντίον της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημελιοδικών της Αμφισσας και εισαγγελέως της έδρας του δικαστηρίου. (σχετική είδηση)

Ο κ. Κούγιας λέει επίσης οτι λόγω ανηλλειμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων θα ζητήσει την διακοπή της δίκης.

ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Μία ημέρα πριν την κρίσιμη δίκη της Άμφισσας, και η μητέρα του αδικοχαμένου Αλέξανδρου, περιμένει ακόμη απάντηση από την Πολιτεία.

Έχοντας καταθέσει με επιστολή της στις 12 Ιανουαρίου στα γραφεία του ίδιου του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης στοιχεία και δημοσιεύματα που… «καίνε» την διαφάνεια της δίκης, αφού αυτή αναμένεται να εκδικαστεί από εισαγγελέα που φαίρεται να εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα,  κανείς ακόμη δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της.

Μέσα σε όλα αυτά προστίθεται και το σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της 80χρονης μητέρας της η οποία νοσηλεύεται στο Λαικό νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Newsit επικοινώνησε με την κα Τσαλικιάν η οποία είπε οτι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο μην μπορέσει να παραβρεθεί στην δίκη από την στιγμή που πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό της μητέρας της.

Πικραμένη, έστω και στο παραπέντε η κ.Τσαλικιάν περιμένει να παρέμβει το υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ δηλώνει αποκλειστικά στο NewsIt.gr: «Στάλθηκαν όλες οι επιστολές αλλά και τα σοβαρά δημοσιεύματα που αφορούν την εισαγγελέα που εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση από πουθενά. Περιμένω ότι η πολιτεία σε ένα τόσο σοβαρό θέμα διαφάνειας θα δείξει ενδιαφέρον, έστω και την τελευταία στιγμή, και θα δείξει το πρόσωπο της δικαιοσύνης που θα πρέπει να την χαρακτηρίζει. Περιμένω άμεσα απάντηση τόσο από τον αρμόδιο υπουργό κ.Καστανίδη, όσο και από τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος προεκλογικά υποσχόταν κράτος δικαίου και διαφάνειας.»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε