weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Μόνο στο NEWSIT: Ο τέως διοικητής του ΟΑΕΔ διαψεύδει τον Α.Λοβέρδοο

Μόνο στο NEWSIT: Ο τέως διοικητής του ΟΑΕΔ διαψεύδει τον Α.Λοβέρδοο | Newsit.gr
Ο τέως διοικητής του ΟΑΕΔ Γιώργος Βερναδάκης

Σε επιστόλη του ο κ.Βερναδάκης τονίζει ότι την ημέρα της παραίτησης του υπήρχαν στα ταμεία πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ.

Η επιστολή του κ.Βερναδάκη:

«Η πρωτοφανής «σκηνοθεσία πανικού» που έστησε εχθές ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συνεπικουρούμενος από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπερβαίνει τα όρια των επικοινωνιακών τεχνασμάτων, στα οποία μας έχει συνηθίσει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


Η αλήθεια είναι ότι στις 10.9.2009 ημέρα παραίτησης μου από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, η οικονομική θέση του Οργανισμού, όπως φαίνεται και από το επισυναπτόμενο έγγραφο ήταν 710.918.851,3 ευρώ.Ταυτόχρονα, υπήρχαν συσσωρευμένες, πολλών ετών, απαιτήσεις από το ΙΚΑ ύψους περίπου 6,5 δις ευρώ (είναι γνωστό ότι ο ΟΑΕΔ δεν διαθέτει μηχανισμό είσπραξης εισφορών αλλά του αποδίδονται από το ΙΚΑ οι συνεισπραττόμενες εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ), καθώς και απαιτήσεις ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα που είχαν ενταχθεί στο Γ΄ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η οικονομική θέση του ΟΑΕΔ στις 10.9.2009 ήταν κατά πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη που παρελήφθη πέντε χρόνια πριν, στις αρχές του 2004, από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (τότε στα ταμεία υπήρχαν μόλις 50 εκατ. ευρώ!).
Συνεπώς, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης πρέπει να απαντήσει τι (και εάν) μεσολάβησε κάτι από τις 10.9.2009 και την ανάληψη της διοίκησης του ΟΑΕΔ από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλο μέχρι σήμερα.
Είναι η διαχειριστική ανικανότητα της νέας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των επίλεκτων ιντερνετικών στελεχών τους, η οποία καθημερινά αποδεικνύεται από την έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού μεταξύ των κρατικών στελεχών;
Είναι η προσπάθεια τεχνητής διαμόρφωσης μιας δραματοποιημένης εικόνας, προκειμένου να δικαιολογηθούν υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ (π.χ. αύξηση επιδόματος ανεργίας), αλλά και να καλλιεργηθεί το «κοινωνικό έδαφος» για την επιβολή νέων, πρόσθετων εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση;
Ή μήπως είναι ένα ακόμη (εσωκομματικό) επεισόδιο στο χορό των αποχωρήσεων και των «ηρωικών εξόδων» των τελευταίων ημερών;
Ό,τι και να είναι από τα παραπάνω, είναι ανεπίτρεπτο να «παίζει» κανείς με τις αγωνίες και τις ανάγκες των ανέργων. Δυστυχώς, αυτό κάνει το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μεταπολεμικά στην Ελλάδα. Δεν διστάζουν να διασύρουν τη χώρα και τους θεσμούς. «

Ο ΟΑΕΔ προσπαθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του

Με ανακοίνωση του ο ΟΑΕΔ υπογράμμισε ότι καταβάλλει καθημερινά έντονες προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του καθώς βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ωστόσο ο οργανισμός επέμεινε ότι οι άνεργοι δεν πρέπει να ανησυχούν.

Οργισμένη Αντίδραση του υπουργού:

Μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει τις δηλώσεις ενός ανθρώπου που την προεκλογική περιόδο έκανε 2.500 προσλήψεις σε προγράμματα stage όπου θα κληθούμε να τα πληρώσουμε εμείς. Μάλιστα ο κ. υπουργός αναρωτήθηκε αν υπάρχει επιταγή 400 εκατ. ευρώ που περιφέρεται χωρίς παραλήπτη!

Χθες ο κ.Λοβέρδος είπε ότι το κράτος από την Τετάρτη δεν θα μπορεί να πληρώσει τα επιδόματα ανεργίας γιατί στον ΟΑΕΔ «δεν υπάρχει σάλιο»!

Ενότητες
#TAGS MM