Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μόνο τα σοβαρά περιστατικά στον Οίκο Ναύτου – Παραμένει υπό κατάληψη

Μόνο τα σοβαρά περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής προτεραιότητας, θα εξυπηρετούνται από τους εργαζόμενους του Οίκου Ναύτου, οι οποίοι συνεχίζουν και σήμερα την κατάληψη του κτιρίου στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά.

Αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης, να εντάξει από 1η Απριλίου τον ιατροφαρμακευτικό φορέα των ναυτικών, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Στο κτίριο του Οίκου Ναύτου θα συνεδριάσει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ το θέμα της ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, θα εξεταστεί και στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις.

Για διάλυση του κλάδου της ναυτιλίας, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, ενώ η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά είπε ότι αυτό που επιχειρείται «είναι η αρπαγή της περιουσίας και των εισφορών των ασφαλισμένων ναυτικών, προκειμένου να καταργηθούν κεκτημένα δικαιώματά τους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε