Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μόνο χρηστικά και φθηνά δώρα για φέτος τα Χριστούγεννα

Μόνο χρηστικά και φθηνά δώρα για φέτος τα Χριστούγεννα

Δύσκολες και “κουρεμένες” φαίνεται πως θα είναι οι φετινές γιορτές! Οι Έλληνες εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξοι και περισσότερο συγκρατημένοι στις αγορές τους.

Η οικονομική κρίση θα αναγκάσει τους περισσότερους από μας σε περαιτέρω περικοπή του ήδη μειωμένου χριστουγεννιάτικου προϋπολογισμού τους κατά 22%.

Οι καταναλωτές στην Ελλάδα είναι προετοιμασμένοι να προσφέρουν δώρα σε μικρότερο αριθμό ατόμων, λιγότερο παρορμητικοί, αλλά και προσεκτικοί ως προς τις τιμές και τη χρηστικότητα των δώρων και των προϊόντων, που πρόκειται να αγοράσουν φέτος τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με την 14η ετήσια ευρωπαϊκή έρευνα της Deloitte για τις καταναλωτικές συνήθειες κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, οι Έλληνες είναι οι πιο απογοητευμένοι καταναλωτές.

Ειδικότερα, οι Έλληνες φαίνεται ότι θα περιορίσουν τη χρήση της πίστωσης, θα αγοράσουν προϊόντα που βρίσκονται σε έκπτωση και θα στραφούν στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Την ίδια στιγμή, είναι προετοιμασμένοι να περικόψουν τις δαπάνες τους για ένδυση (87%), εξόδους για φαγητό (86%), οικιακά αγαθά, όπως τηλεοράσεις, υπολογιστές, έπιπλα, (83%) και διασκέδαση (80%), ενώ λιγότερο διατεθειμένοι φαίνονται να περικόψουν τα έξοδά τους σε τρόφιμα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε