Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

“Μου έκοψαν το ρεύμα γιατί δεν πλήρωσα το χαράτσι ενώ είμαι άνεργος”

Aυτό είναι το σπίτι των 40 τετραγωνικών του άνεργου Ζακυνθινού Γιώργου Κανδήλα
Aυτό είναι το σπίτι των 40 τετραγωνικών του άνεργου Ζακυνθινού Γιώργου Κανδήλα

Κραυγή απόγνωσης μέσω του Νewsit από τον άνεργο Ζακυνθινό που η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα μέσα στο καταχείμωνο. Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι στο Υπ.Οικονομικών και στη ΔΕΗ που έλεγαν ψέματα πως το ρεύμα δε θα κοπεί σε όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν.

Ο κύριος Γιώργος Κανδήλας εδώ και ενάμιση χρόνο είναι άνεργος αφού εκλεισε την επιχείρηση επίπλων που διατηρούσε καθώς τον έπνιγαν τα χρέη.

Διχως να έχει κανένα εισόδημα και ενώ έστειλε το πολυδιαφημισμένο sms για να εξαιρεθεί από το χαράτσι, η ΔΕΗ υπολογισε τα παλιά του εισοδήματα και τον χρέωσε σύμφωνα με αυτά. Το αποτέλεσμα ήταν να πάει χθες το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ στο σπίτι του των 40 τετραγωνικών στο Χουχουρλίδι Ζακύνθου και να του κόψει την παροχή ηλεκτροδοτησης, αναγκάζοντάς τον να κοιμηθεί με 0 βαθμούς με διπλές κουβέρτες και ένα κερί ενώ από σήμερα η χώρα μπαίνει και πάλι στην κατάψυξη λογω του νέου κύματος κακοκαιρίας.

Το σημείωμα της ΔΕΗ πανω στο ρολόι με την οποία ανακοινώνουν στον άνεργο πως δε θα έχει ρεύμα

Οπως δήλωσε στο Newsit o κύριος Γιώργος Κανδήλας “ήμουν έμπορας με κατάστημα επίπλων στη Ζάκυνθο και εδώ και ενάμιση χρόνο το έχω κλείσει το μαγαζί, αυτή τη στιγμή είμαι άνεργος, δεν έχω ασφάλιση, δεν έχω τίποτα, δεν ειπράττω από πουθενά, οτι μου δώσει ο πατέρας μου και 5 άνθρωποι που με στηρίζουν, βρίσκομαι στον αέρα, με προβλήματα, με κατασχέσεις, με πληστειριασμούς, με τράπεζες να με κυνηγάνε. Εγώ δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, ούτε συνταξιούχος. Η αξία του ρεύματος είναι 158 ευρώ για 4 μήνες, το ρεύμα και 360 ευρώ το χαράτσι. Σκεφτείτε δηλαδή πόσο ρεύμα καταναλώνω, σε ένα σπιτάκι 40 τετραγωνικά, ένα δυαράκι γιατί ειναι εξ΄αδιαιρέτου σε ένα διόροφο κτίριο και αναγκαστικά πληρώνω εγώ όλο το ρεύμα γιατι το ρολόι είναι στο όνομά μου. Το ρεύμα μου το έκοψαν χθες το πρωί, ήμουν στο δικαστήριο για έναν πλειστηριασμό και με πηραν τηλέφωνο και μου λενε σου κόβουν το ρεύμα. Το συνεργείο ήταν της ΔΕΗ. Εκείνο που μου είπαν πως έφεραν συνεργείο από απέναντι για να το κόψουν, οτι δεν πήγαν δηλαδή δεητζήδες από τη Ζάκυνθο αλλά έφεραν συνεργείο από απέναντι”.

Οι οφειλές του κυρίου Κανδήλα για το ρεύμα ήταν 158 το τετράμηνο και 360 ευρώ το συνολικό κόστος για το χαράτσι, είναι μάλιστα ενδεικτικό πως ο τελευταίος λογαριασμός περιλαμβάνει αξία ρεύματος μόλις 14,53 ευρώ.


Ο κύριος Κανδήλας με μια φράση του τα είπε όλα “ο Ελληνας προτού τεζάρει θα τα κάνει όλα λίμπα”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο άνεργος που του έκοψαν το ρεύμα:

Το Υπουργείο Οικονομικών και η ΔΕΗ που διαβεβαιώναν πως δεν υπάρχει περίπτωση να κόψουν το ρεύμα σε ευπαθεις κοινωνικά ομάδες που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα καθώς είπαν ψέματα στον κόσμο. Αμεσα λοιπόν πρέπει κάτι να κάνουν προτού θρηνήσουμε νεκρούς από το ψύχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Aπό σήμερα η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι! 

Τρέξτε στη ΔΟΥ να μη σας… κόψουν το ρεύμα!

Κόβουν το ρεύμα σε 50.000

“Αν η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα σε δημότες μας εμείς θα το επανασυνδέσουμε”




Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε